Sport

2017.03.21. 17:55

Megyei derbi: csütörtökön Veszprém-Pápa kosármeccs

Pápa, Veszprém - Egyetlen mérkőzésre van az alapszakasz megnyerésétől a Hoya Pannon Egyetem Veszprém alakulata. Ezt a sikert épp megyei riválisa, a Motax KC Pápa ellen biztosíthatja be.

B. Virág Rita

Tiszteletre méltó sorozatot produkált szeptember óta a Hoya Pannon Egyetem Veszprém alakulata. Mérész Csaba tanítványai szeptemberben, még a bajnokság kezdetekor kikaptak kétszer, azóta azonban megállíthatatlanok, zsinórban tizennyolcszor nyertek. Amennyiben hazai pályán hozzák a Motax KC elleni megyei derbit is, akkor az utolsó mérkőzés végeredményétől függetlenül alapszakasz-győzelmet ünnepelhetnek.

- Ugyanúgy készültünk, mint eddig, bár számunkra ez a mérkőzés kiemelten fontos ahhoz, hogy megnyerjük az alapszakaszt - kezdte Mérész Csaba, a Hoya Pannon Egyetem Veszprém vezetőedzője. - Szeretnénk sikerrel abszolválni a Pápa elleni derbit, utána pedig lehet ünnepelni.

A Veszprém rutinos játékosa, Kámán Tamás is teljesen felépült sérüléséből, így újra harcra kész
Fotó: Penovác Károly

Mérész Csaba természetesen legerősebb összeállításban tudja pályára küldeni tanítványait a csütörtökön 17 órakor kezdődő találkozón.

Jó hír, hogy Kámán Tamás is felépült sérüléséből, és már a múlt héten is pontokkal segítette csapatát a Sopron otthonában aratott diadalon (61:74).

A Motax KC Pápa legutóbb hazai pályán kapott ki a Győrtől 87:71-re.

- Sajnos most is minden bajunk van, több sebből is vérzünk. Már biztos, hogy sem Szanati Gergőre, sem Bereczkire, sem Vajda Balázsra nem számíthatok. Őszintén szólva Majic kiválása kicsit összezavarta a társaságot, a légiós távozásával más szerkezetre kell átállnunk. Egyelőre nem vagyunk csúcsformában - kezdte Vajda József, a Motax KC vezetőedzője.

A tréner kitért arra is, hogy a hiányzók dacára komolyan veszik a mérkőzést.

- Bizakodom, hogy ezúttal legalább olyan jó mérkőzést játszunk a Veszprémmel, mint tettük azt legutóbb a másik élcsapat, a Győr ellen, amely mindenben nagyon sportszerű volt - hangsúlyozta Vajda József, majd hozzátette, az utolsó fordulóban megpróbálnak Sopronban nyerni. Ezenkívül elmondta még, szívből kívánja, hogy a Hoya Pannon Egyetem Veszprém nyerje már meg az idén a pontvadászatot.

Az alapszakasz utolsó mérkőzését hazai környezetben vívhatja meg a listavezető Veszprém, amely április 1-jén, szombaton fogadja a Széchenyi Egyetem Győr csapatát. Ezzel szemben a Pápa ugyanezen a napon Sopronban zárja ezt a szakaszt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!