Sport

2017.05.14. 18:21

Megye I: Paprikás hangulatú derbi Zircen

Feszült hangulatban ért véget a súlyos sérülést, kiállítást, valamint kilenc perc hosszabbítást is hozó Zirc-Tihany mérkőzés az MTD Hungária labdarúgó megyei I. osztályban.

B. Virág Rita

FAK-Öskü FC 3:3 (1:0)

Balatonfűzfő, 150 néző. Jv.: Takács G. Fűzfői Atlétikai Klub: Radnai - Kovács K., Pallaga, Balatoni, Farkas A. (László), Auerbach, Polgár, Nyári, Varga T. (Humli), Szalai, Szabó P. Edző: Horváth István.

Öskü FC: Hollósi - Lóczi, Jakab, Horváth R. (Witmann), Szabó Zs. Tamás, Talián, Szabó G., Hornyák, Képíró, Szabó Zs., Szakács. Edző: Hornyák Ádám.

Gólszerzők: Kovács K., Humli, Balatoni, ill. Talián (2), Lóczi.

Kiállítva: Horváth M. (75., Öskü), Lóczi (92., Öskü).

Az első félidőben jól játszó hazaiak, sora dolgozták ki a helyzeteket. A befejezéssel maradtak adósak, így szűk fűzfői előnnyel vonultak pihenőre a csapatok. A második félidő elején a vendég csapat kiegyenlített, a gól után is támadólag lépett fel, és megfordította az eredményt. A játékrész második felében kiegyenlített volt a játék. A mérkőzés utolsó percében a fűzfői csapat tizenegyest hibázott. A találkozó összképe alapján igazságos döntetlen született.

Jók: Szalai L., Szabó P., illetve az egész vendég csapat.

B.füred-B.almádi 6:0 (2:0)

Balatonfüred, 150 néző. Jv.: Pap E. Balatonfüredi FC: Fogarasi (Laki) - Emperger, Reznyák, Rápó (Ódor), Mátó, Miskei (Tóth L.), Tóth G., Garics (Imre), Kós, Vass, Pálfi (Mayer). Edző: Beszédes Sándor.

Balatonalmádi SE: Borda - Primusz (Zsemberi), Dévényi, Stiger Ák., Mékli, Ihász (Lendvai), Zömbik, Blaski, Jakab, Kovács R. (Varga P.), Károlyi Zs. Edző: Ács Attila.

Gólszerzők: Tóth L. (3), Miskei (2), Ódor.

Ősszel nagy küzdelemben szerezte meg a három pontot a BFC, nos ezúttal teljesen más volt a forgatókönyv.

A hazai csapat könnyed játékkal még további 5-6 gólt szerezhetett volna, a rendkívül visszafogott teljesítményt nyújtó Almádi ellen, amely kapura semmilyen veszélyt nem jelentett. Osztály különbség volt a két csapat között.

Jók: Tóth L, Miskei, Kós ill. senki.

Várpalotai BSK-Csetény 3:2 (0:1)

Várpalota, 80 néző. Jv.: Horváth P. Várpalotai Bányász SK: Közép - Szeleczki, Új (Szabó E.), Borbás, Bogdán, Borbély, Szurok, Kaufmann (Józan), Pilka (Ilyés), Zsupek, Kustán. Edző: Pencz Norbert.

Csetény SE: Valler - Nagy L., Nagy E., Szenft, Nagy R., Kovács G., Hornyacsek, Jakab, Kottyán (Bierbauer), Bíró, Pass (Pap). Edző: Molnár János.

Gólszerzők: Borbély, Új, Kustán, ill. Szenft, Hornyacsek.

Óriási mezőnyfölényben játszott a hazai együttes, de az első félidőben nem tudta feltörni a jól védekező Csetény hátsó alakzatát. A második játékrészben nagyobb sebességre kapcsolt a hazai alakulat és ez gólokban is megmutatkozott.

Jók: Szeleczki, Kustán, Új, ill. Hornyacsek, Szenft.

Péti MTE-Pápai Perutz FC 0:4 (0:3)

Pápa. Jv.: Baranyai T. Péti MTE: Sipos - Pavelka, Zelenka (Horváth Z.), Lukács, Orbán (Rostás), Pál, Peintler, Kerekes (Fazekas), Tordai, Kallós, Czipp. Edző: Pavelka Béla.

Pápai Perutz FC: Simon (Szigeti) - Somogyi, Szedlacsek (Farkas B.), Györkös, Böröczky (Ughy), Bolla (Venczel), Kovács Sz., Szép (Nagy P.), Domján, Udvardi, Szalai. Edző: Marton Miklós.

Gólszerzők: Szedlacsek (3), Kovács Sz.

A bajnokesélyes csapat megérdemelt győzelmet aratott a szervezetten védekező hazaiak ellen.

Jók: Sipos, Lukács, Tordai, Pál, ill. mindenki.

Ajka Kristály-Gyulafirátót 1:6 (0:2)

Ajka, 150 néző. Jv.: Babos T. Ajka Kristály SE: Szalai - Bakos, Szabó B., Horváth L., Mayer, Ménes, Móger (Padi), Süle, Varga B., Kardos, Horváth D. (Sipos). Edző: Sipos Tamás.

Gyulafirátót SE: Szente (Gyurmánczi) - Balta N. (Péteri), Zágor, Szokodi, Mogyorósi (Horváth M.), Horváth B., Kovács K., Balta G., Kálmán, Tímár (Pintér), Kövesi. Edző: Polonkai Csaba.

Gólszerzők: Tímár (öngól), ill. Kovács K. (4), Kövesi, Horváth M.

A nagyobb játékerővel rendelkező vendégek az ajkaiak súlyos egyéni hibáiból szerezték góljaikat. A Kristály ugyan négy alapemberét is nélkülözte, de a tartalékos házigazdák nemcsak saját kapujuk előtt követtek el elemi hibákat, hanem a vendégek kapuja előtt is tehetetlenek voltak. A Rátót győzelme megérdemelt.

Jók: senki, ill. egész Rátót.

Magyarpolány-Devecser 2:0 (1:0)

Magyarpolány, 225 néző. Jv.: Takács G. Községi SE Magyarpolány: Kócsár - Veisz, Magyar, Molnár P., Bencsik (Németh B.), Gottfried, Polt (Döbrösi M.), Szállási, Vöröskői (Véber), Döbrösi G., Piri (Mód). Edző: Piri Ottó.

Devecser SE: Csepregi - Rába, Tisonyai, Burucs, Csicsics, Szakonyi, Szélessy, Paksai (Szente), Szőllősi (Horváth G.), Eichinger, Király (Orbán). Edző: Cserna Róbert.

Gólszerzők: Németh B., Vöröskői.

 

A Magyarpolány rengeteg helyzetet dolgozott ki, amiből egyet sikerült értékesíteni az első játékrészben. A szünet után is polányi helyzetek jellemezték a meccset, és nagyszerű játékkal sikerült tovább növelni a különbséget. Korrekt játékvezetés mellett, szervezett játékkal megérdemelten nyert a Polány.

Jók: egész Magyarpolány, ill. Csepregi, a mezőny legjobbja, Ernyei, Csicsics.

Zirc/Dudar-Tihany 2:3 (2:0)

Zirc, 200 néző. V.: Jónás B. Az MLSZ-től nem érkezett összeállítás.

Gólszerzők: Szemmelveisz, Csordás, ill. Pass, Nemes, Stáhl.

A Zirc szervezetten védekezett, kontra támadásaival kétgólos előnyhöz jutott az első félidőben. A második játékrészben is hasonló volt a játék, a Tihany támadott, de a hazaiak jól védekeztek, ez a folyamat Tálos Gergő sérüléséig így zajlott, majd ettől kezdődően érte el találatait a vendégcsapat. Gergőt mentő szállította kórházba.

A harmadik találatot lesállás előzte meg, a játékvezető és asszisztense szerint nem, ő gólt ítélt. A reklamáló játékosok közül Hoffer Levente piros lapot kapott a vendég kispad hathatós támogatásával, mert ők befolyásolták a tétovázó partjelzőt a döntéshozatalban. A játékvezetők jóvoltából paprikás hangulatban ért véget a mérkőzés.

Jók: mindenki, ill. Burgyán.

Négy kiállítás volt Úrkúton

Úrkút SK-Ugod SE 6:0 (1:0)

Úrkút, 150 néző. Jv.: Gáspár A. Úrkút SK: Marics - Kuti A., Lang, Kádár, Takács, Tróbert (Temesi), Pávlicz (Imre), Márton, Varga M., Sáringer (Keller), Kuti D. (Buchwald). Edző: Garai Péter.

Ugod SE: Porcelán - Molnár L., Zsirai, Vesztergom, Horváth M. (Szőke), Budavári (Joó), Zsoldos (Gödri), Szommer, Czere, Hegyi, Tóth Z. Edző: Pintér Csaba.

Gólszerzők: Keller, Buchwald, Kádár, Lang, Sáringer, Takács.

Kiállítva: Varga M. (40.), ill. Zsirai (55.), Molnár L. (79.), Tóth Z. (11.).

Tapogatózó játékkal indult a mérkőzés, a 11. percben egy visszahúzás miatt az ugodi Tóth Z.-t kiállította a játékvezető. A kiállítás inkább az Úrkútot zavarta meg, körülményesen, lassan, pontatlanul futballoztak a hazaiak. A vendégek rendezett védekezése az első félidő 40. percéig kitartott, ekkor Lang egyéni akció végén a hosszú sarokba lőtt, 1:0. Egy gólos hazai előnnyel vonultak félidőre a csapatok.

A második játékrész első percében megszerezte a második találatát a hazai együttes. Szétesett az Ugod játéka, ezt jelezte az is, hogy további két játékos is a kiállítás sorsára jutott. Az Úrkút pedig szép támadásokat vezetve szerezte góljait, melyekkel magabiztossá és nagyarányúvá tette sikerét.

Összességében a szervezetten játszó Ugod ellen a kiállítások után biztos hazai győzelem született. Az úrkútiak a sikerrel ismét harcban vannak a harmadik helyért, és a Fair Play szellemében játszották végig a mérkőzést.

Garai Péter: - A kiállítások eldöntötték a mérkőzés végkiemenetelét, megérdemelt a sikerünk.

Pintér Csaba: - A második félidő értékelhetetlen volt számunkra, sajnálom, hogy így történt

Jók: egész Úrkút, ill. Porcelán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!