Sport

2016.09.12. 06:27

Megye I: ők voltak a hétvégén a legjobbak!

A meglepetések mellett egy sor remek egyéni teljesítmény akadt a labdarúgó megye I legutóbbi játéknapján.

Horváth Gábor

Nézzük, milyen volt az ötödik forduló a labdarúgó megye I-ben!

Nos, az ősz rangadója, az egyaránt hibátlan Úrkút SK és Perutz FC csatája egyáltalán nem volt hibátlan. A derbi sem színvonalas játékot, sem kiemelkedő egyéni teljesítményt nem hozott, de a rendkívül fontos, három pontot érő gólja miatt Györkös Zoltánt beválogattuk a hétvége legjobbjai közé.

Az újonc Magyarpolány szépen felvette az osztály ritmusát, a Várpalota ellen aratott siker után a Péti MTE csapatát is szépen két vállra fektette (3:1). A győzelem igazi csapatmunka volt, a Napló ezúttal a büntetőt hárító Kócsár Lászlót emelte ki a gárdából.

A játéknapon két alakulat is véget vetett szezonbeli nyeretlenségének. A csetényiek Devecserben tudtak nyerni, az 5:2-re végződött meccsen Hornyacsek Roland jó védőmunkája mellett a kapuba is betalált. Az ugodiak az addig remeklő Ajka Kristály ellen aratták idei első győzelmüket, nem is akárhogyan, 4:0-ra kiütve a vetélytársat. A góltermésből Budavári Csaba kettőt vállalt magára.

Az Öskü kijavította múlt heti kisiklását, Talián Krisztián (középen) duplázni tudott a meccsen
Fotó: Penovác Károly

Budavári csatártársa válogatottunkban az a Sergő Márton lett, aki a játéknap egyetlen triplájával büszkélkedhet. Csapata, a Balatonfüredi FC idegenben is magabiztosan múlta felül (0:5) a kapusát vesztett Fűzfői AK-t. Sergő mellett Garics Gábor került be együttesünkbe.

Remekül sikerült az Öskü pályaavatója. Az előző körben nagy pofonba beleszaladó alakulat egy 5:2-es sikerrel vette birtokba vadonatúj játékterét, a szenvedő alany az idén alaposan rajton ragadt Gyulafirátót volt. Az ösküieknél Hulka Bence, Takács Dávid és a két gólos Talián Krisztián nyújtott kiemelkedőt.

Nagyot alkotott a Tihany is, a félszigetiek taktikus játékkal győzték le az esélyesebb Balatonalmádit, a 4:0-ra végződött találkozón Gál Krisztián két remekbe szabott találatot szerzett.

A várpalotaiak idegenben gyűjtöttek három pontot, az FC Zirc-Dudar otthonában aratott 1:0-s győzelemből Új Tamás magabiztos játékkal vette ki a részét.

Az ötödik forduló válogatottja,

Kapus:

Kócsár László (Magyarpolány)

Hátvédek:

Hornyacsek Roland (Csetény)

Új Tamás (Várpalota)

Garics Gábor (B.-füred)

Takács Dávid (Öskü)

Középpályások:

Hulka Bence (Öskü)

Györkös Zoltán (Perutz FC)

Gál Krisztián (Tihany)

Talián Krisztián (Öskü)

Csatár:

Sergő Márton (B.-füred)

Budavári Csaba (Ugod)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!