Sport

2016.09.26. 08:34

Megye I: Íme, a nyolcadik forduló álomcsapata!

A Perutz FC, a Füred és az Úrkút összesen hat játékossal képviselteti magát a nyolcadik forduló válogatottjában. A fennmaradó öt helyen polányi, tihanyi, zirci, palotai és ösküi futballistát találunk.

Horváth Gábor

A jelenlegi forma alapján a Perutz FC és a Balatonfüredi FC döntheti el egymás között a bajnoki cím sorsát a labdarúgó megye I 2016/2017-es szezonjában. Bár messze még a vége, és ne felejtsük el, hogy a két osztályváltásra készülő csapatra az Úrkút SK is sikeresen tapad egyelőre.

A jelenben azonban a pápaiak és a fürediek kiemelkednek a mezőnyből. A Perutz FC 8:0-ra nyert Ugodon, az előző körben öt gólos Venczel Zoltán ezúttal négyet lőtt, mellette a kétszer eredményes Nagy Pétert válogattuk be a hétvége álomcsapatába.

A fürediek közül Tóth Péter háromszor köszönt be, a tavaly még NB III-as BFC 7:1-el küldte haza a kilenc emberre fogyatkozó pétieket. A Balaton-parti alakulatból Reznyák Patrik szintén kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

A Balatonfüredi FC (csíkos mezben) az éllovas pápai csapathoz hasonlóan továbbra is veretlen
Fotó: Penovác Károly

Az Úrkút SK derbit nyert, 2:0-ra győzte le otthon a Balatonalmádit. A veterán Márton Gábor igyekszik a sérült Korpos Tibor helyét átvenni, bombagólja után 10 percen belül duplázott és döntötte el a pontok sorsát. A mezőny legjobbja a második gólpasszt jegyző Takács Attila volt.

Az Öskü nagyon magabiztosan nyert, a Csetény elleni 5:1-es meccsen Barcza Bálint két találatot szerzett.

A nagy csatákat megélt Pálfi Róbert szépített a Zirc-Dudar színeiben az Ajka Kristály ellen, az összecsapás végül 2:2-es döntetlent hozott. A hazaiak 0:2-ről álltak fel, ami dicsérendő, de az egy pont nem jelentett előrelépést a sereghajtónak.

A Magyarpolány folytatta remek hazai formáját, az újonc a Gyulafirátótot fektette két vállra (2:0), de ehhez kellettek Kócsár László védései is.

A Várpalotai BSK értékes pontokat hozott el Fűzfőről (0:1), Szeleczki Attiláék hibátlanul oldották meg védőfeladatukat.

A tihanyiak Devecserben nyertek 2:0-ra, a kiváló csapatmunkát felmutató vendégektől Erőss Gergőt emeltük ezúttal ki.

A nyolcadik forduló válogatottja:

Kapus

Kócsár László (Magyarpolány)

Hátvédek

Erőss Gergő (Tihany)

Szeleczki Attila (Várpalota)

Pálfi Róbert (Zirc-Dudar)

Reznyák Patrik (B.-füredi FC)

Középpályások

Márton Gábor (Úrkút SK)

Takács Attila (Úrkút SK)

Tóth Péter (B.-füredi FC)

Nagy Péter (Perutz FC)

Csatárok

Venczel Zoltán (Perutz FC)

Barcza Bálint (Öskü)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!