Sport

2016.05.30. 16:06

Megye I: íme a legutóbbi forduló álomcsapata!

Veszprém - A sümegi, a devecseri és a pápai csapatból is két-két játékos került be a labdarúgó megye I 33. fordulójának válogatottjába.

Horváth Gábor

Az utolsó előtti forduló alsóházi derbijét a Sümeg nyerte, Lázár Szilveszter alakulata az utolsó leheletéig küzd a bennmaradásért. A Dudar elleni 5:1-es sikerrel pontszámban be is érte riválisát a csapat, amelyből a duplázó Reicz Csaba mellett Kenyeres Zsombort emeltük ki.

A felsőházi rangadón a Devecser győzött, nem is akárhogyan. A negyedik helyre fellépő alakulat ismét emberhátrányban szerzett három pontot, otthonában fektette két vállra (1:2) a mezőny egyik legjobb fociját játszó Balatonalmádit. Szélessy Péter már az ötödik percben betalált, mellette Orbán Gyulát válogattuk be a forduló legjobbjai közé.

A Kristály szintén idegenben nyert, méghozzá hátrányból, a Péti MTE ellen Kovács Kálmán egyenlített, majd a második félidőben már csak a vendégek voltak eredményesek (1:3).

A játéknap gólcsúcsa a pápaiaké, a Perutz FC Tapolca elleni 7:1-es győzelméből Somogyi Richárd egy triplával vette ki a részét, Orovecz András pedig rutinját és remek irányítókészségét adta a közösbe.

Az Öskü némi meglepetésre két vállra fektette (4:2) a címvédő, idén ezüstérmes úrkútiakat, a házigazda egyik legjobbja a harmadik ösküi találatot jegyző Szabó Gergely volt.

A bajnok Veszprém Ugodon nyert (0:5), a vendégektől Zachán Péter teljesítményét emeltük ki.

Hajdú János duplázott, a Fűzfői AK 4:1 arányban bizonyult jobbnak a Herendnél.

A csetényiek többek között Valler Balázs kapus jó formájának köszönhetően Gyulafirátótról hozták el a három pontot.

A gólkirályi címért folytatott harc eldőlni látszik, a listavezető eggyel növelte találatai számát, míg üldözői nem léptek pályára.

Az élmezőny az utolsó kör előtt: 1. Szabó Patrik (VLS Veszprém) 47 gól, 2. Venczel Zoltán (Pápai Perutz FC) 40, 3. Korpos Tibor (Úrkút SK) 33.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!