Sport

2015.06.30. 12:44

Megye I-es értékelő: sümegi tragikomédia, bravúros herendiek, hullámzóan teljesítő Peremarton

A labdarúgó megye I utolsó három helyezettje közül csak egy csapat lehet büszke az elmúlt idényre.

Horváth Gábor

Peremarton (14., 26 pont)

A Peremarton SC Berhida szemernyit sem lépett előre, tavaly is tizennegyedik volt a hasonlóan gyenge mérleget produkáló alakulat. Tavasszal ugyan jobban szerepelt a gárda, ám ez az előrelépéshez kevés volt.

Korcsmár István edző: – A legfontosabb az, hogy bennmaradtunk, több jót nem is lehet elmondani erről a szezonról. Az utolsó Sümegtől oda-vissza kikaptunk, ha ezt nézzük, jó eredményt értünk el, de az igazság az, hogy ennél több van bennünk. Edzés nélkül persze nehéz bármit is elérni. A jövőben nagy változásokra van szükség a klubnál, új alapokra kell helyezni a peremartoni labdarúgást. Szeretnénk megtartani azokat, akik komolyan vették a játékot és kötődnek a csapathoz. Erősítenénk, de az nem könnyű.

Herend (15. 23 pont)

A Herendnek két év után sikerült ellépnie a sereghajtó pozícióból. A csapat ugyan elvileg kiesőhelyen végzett, úgy tűnik, "feltámadásának" köszönhetően megtarthatja megye I-es tagságát (csak egy megye II-es feljutó van). A herendiek utolsó négy meccsükön nem találtak legyőzőre, ami mindenképpen dicséretes.

Fischer Ferenc edző: – A szezon előtt bizakodó voltam, de azt nem gondoltam, hogy ilyen nehéz lesz kimozdítani a társaságot az elmúlt két év eredménytelenségéből. Ősszel nem igazán jöttek az eredmények, a téli szünetben pedig tovább csökkent a létszám, mindössze maroknyian maradtunk. Ugyanakkor látszott a fejlődés, egyre stílusosabban játszottunk. Az eredmények kicsit várattak magukra, több peches vereség is becsúszott, de aztán beindultunk és szenzációs hajrát produkáltunk. Elkerültünk az utolsó helyről és tíz pontot vertünk legnagyobb riválisunkra, maximálisan elégedett voltam. Végre feloldódott a görcs, persze volt egy kis szerencsénk is, de az már kijárt nekünk, keményen megdolgoztunk érte.

Sümeg (16., 13 pont)

Az őszi lejtmenetet a második félévben sem sikerült megállítani Sümegen, amely ezzel búcsúzott a megyei első osztálytól.

Lázár Szilveszter edző: – Télen kicserélődött a keret és szebb reményekkel vágtunk neki a tavasznak, de aztán minden, kiesőjelölteket érintő negatívum elért minket. Létszámban elfogytunk, ráadásul létfontosságú posztokon voltunk lyukasak. Csak egy példa, tavasszal nyolc ember állt a kapuban, ebből négyen mezőnyjátékosok. Gólerős támadónk sem volt, ráadásul négy-öt játékosnak jelenlegi képességei alapján minden perc ajándék volt a megye I-ben. Igazi tragikomédiát éltünk át az elmúlt időszakban, a 90. percben kihagyott 11-estől kezdve a hosszabbításban meg nem adott gólig volt itt minden. Azonban ez csak magyarázkodás, alig szereztünk pontot és kiestünk. Közös munka volt, természetesen az én felelősségem is megvan benne.

 

Dudar és a Veszprém a mezőnyben

Évek óta nem módosult a megye I mezőnye, ám ez idén biztosan változik. A megye II bajnoka, a Dudar SE jelezte feljutási szándékát (a kieső a Sümeg lesz) és a visszalépő Alsóörs jogán az új veszprémi csapat is itt szerepel majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!