Sport

2015.06.28. 14:09

Megye I-es értékelő - Elfogyott az erejük

A Csetény ereje elfogyott, a Balatonalmádi remek tavasz után őrlődött fel, az Alsóörs pedig búcsúzott. Folytatódik labdarúgó megye I-es értékelőnk.

Horváth Gábor

Csetény (8., 42 pont)

A csetényiek az egész szezonban stabil, kiegyensúlyozott csapat benyomását keltetteték, azzal együtt, hogy bravúrt nem igazán tudott bemutatni az együttes. A kupában ugyanakkor szép sorozat fűződik a CsSE nevéhez, a tavalyi első hely után idén is helyosztót játszhatott Nagy László alakulata, amely végül megyei negyedik lett.

Nagy László edző: – Ősszel és tavasszal is megfelelő lendülettel kezdtük a bajnokságot. A különbség az, hogy ősszel saját hibánkból végeztünk gyengébben, tavasszal pedig két mérkőzés megpecsételte a sorsunkat, nem a mi hibánkból. Sajnos az eltiltottakat nem tudtuk pótolni, és a becsülettel elvégzett munkába vetett hit is megingott emiatt. A 24 hónapos bajnoki és kupaterhelés fizikailag is megerőltető volt, csak mi tudtunk tavaly és idén is bekerülni a Magyar Kupa lejobb négy csapata közé. Keretünkben lesznek változások, de továbbra is az lesz a célunk, hogy a bajnokságban és a kupában méltóképpen képviseljük egyesületünket és községünket.

Alsóörs (9., 41 pont)

Az alsóörsiek utolsó idényüket töltötték a megye I-ben, a következő szezonban a település a negyedik vonalban indít csapatot. Az ASE megye I-es jogát a Veszprém viszi tovább. Minderről Hebling Zsolt polgármester tájékoztatta lapunkat. – Az Alsóörsi SE labdarúgó-szakosztálya a bajnokságot a középmezőnyben zárta, a tavaszi idényben nyolc győzelemmel, egy döntetlennel és hat vereséggel.

Az egyesület vezetése és megjelent tagsága a június 4-ei közgyűlésén megköszönte a csapatok munkáját, erőfeszítéseit, csakúgy, mint a sportolók is az eddigi lehetőséget. Ugyanis ezen az ülésen az a döntés született, hogy ősszel már nem indítja a megyei első osztályában a szakosztályt a klub – fogalmazott a polgármester (a döntés hátteréről keretes írásunkban olvashatnak – a szerk.).

A hullámzóan alakuló évadot a felmentett szakvezető, Zsebe Gábor nem kívánta értékelni.

A Varga Tamás (középen) irányította Balatonalmádi remek tavaszt produkált, ám a hajrára felőrlődött, megfogyatkozott a csapat (Fotó: Penovác Károly)

Balatonalmádi (10., 41)

A Balatonalmádi SE gyenge ősz után remek tavaszt produkált, ráadásul megyei kupadöntőt játszott.

Varga Tamás edző: – A tavaszi szezon alapján a dobogón végeztünk. Az utolsó meccset leszámítva minden jól alakult, de a végére borzalmasan elfáradtunk. Tizenegy meccset vívtunk meg veretlenül, azonban a szerda-szombati ritmus felőrölte a társaságot. Őszi teljesítményünkre sok egyéni hiba nyomta rá a bélyegét, de amatőr játékosokról beszélünk, az ilyesmi benne van. Elértük a célunkat, hiszen sikerült egy jó szellemiségű csapatot és közösséget kialakítani. Most kezdhetjük elölről, sokan visszamennek Veszprémbe futballozni, de emiatt nem bánkódom, fontos, hogy a veszprémi foci ismét magához térjen. A kupadöntőt szerettük volna megnyerni, de el kell ismerni, hogy aznap a Dudar volt a jobb.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!