Sport

2017.04.23. 18:23

Megye I - A magyarpolányi Molnár Péter mesterhármast ért el

Megyei Körkép - Az elmúlt hetek gyengélkedései után erőt demonstráló sikerrel tért vissza a dobogóért vívott csatába az Úrkút SK csapata.

B. Virág Rita

Az idegenben hatot vágó gárda jelenleg ötödik, de csak két pontra van a bronzérmet jelentő harmadik helytől. A listavezető Füred és az üldöző Pápa is nyert.

Balatonalmádi-Ugod SE

2:2 (2:1)

Balatonalmádi. Jv.: Nagy J. Balatonalmádi SE: Károlyi A. - Dévényi, László (Primusz), Stiger Ád. (Zömbik), Stiger Ák., Károlyi Zs. (Kovács R.), Benedek, Márki (Borda), Straub, Mékli, Jakab. Edző: Varga Tamás.

Ugod SE: Porcelán - Róka, Zsirai, Vesztergom, Horváth M. (Gödri), Budavári, Zsoldos, Czere, Tóth Z., Szőke (Joó), Horváth D. Edző: Pintér Csaba.

Gólszerzők: Mékli, Márki, ill. Gödri, Szőke.

A korán megszerzett vendég vezetés felébresztette a hazaiakat, és még a félidőben fordítottak az eredményen. Szünet után növelhették volna az előnyüket a balatoniak, de a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, és a vendégek az utolsó percben egyenlítettek.

Jók: Dévényi, Károlyi Zs., Benedek, ill. Porcelán, Zsirai, Budavári.

Balatonalmádi-Ugod mérkőzés:

 

Tihanyi FC-Öskü FC

2:0 (0:0)

Tihany, 200 néző. Jv.: Magyar Á. Tihanyi FC: Sárdi - Somosi (Varga Gy.), Kovács Á. (Gál), Keszei, Burgyán, Németh K., Nemes G., Nemes Á., Klauz, Pass, Erőss. Edző: Lukács István.

Öskü FC: Kalapács - Jakab, Horváth R., Gáspár, Talián, Szabó G., Hornyák, Képíró, Szabó Zs., Szakács (Lóczi), Óvári. Edző: Hornyák Ádám.

Gólszerzők: Nemes Á., Gál.

Kiállítva: Burgyán (30.), ill. Talián (80.), Óvári (30.).

Paprikás hangulatú mérkőzésen két pontrúgással tartották otthon a három pontot a hazaiak a szervezetten védekező Öskü ellen.

Jók: Nemes Á., Németh, Sárdi, Nemes G., ill. Hornyák, Jakab, Szabó.

Devecser SE-Úrkút SK

1:6 (1:1)

Devecser, 100 néző. Jv.: Molnár I. Devecser SE: Csepregi - Szente (Orsós), Tisonyai, Orbán A., Csicsics, Szakonyi, Szélessy, Paksai, Király, Illés M., Cserna. Edző: Cserna Róbert.

Úrkút SK: Kádár - Kuti A. (Pfaff), Márton, Horváth R. (Freili), Takács (Buchwald), Tróbert (Sáringer), Pávlicz, Kuti D., Keller (Imre), Lang, Varga M. Edző: Garai Péter.

Gólszerzők: Szélessy, ill. Pávlicz (2), Imre, Sáringer, Kuti D., Horváth R.

A vendégcsapat kegyetlenül kihasználta a hazaiak egyéni hibáit.

Jók: senki, ill. Pávlicz, Lang, Márton, Varga.

Péti MTE-Fűzfői AK

0:3 (0:1)

Pétfürdő. Jv.: Bódi A. Péti MTE: Sípos - Pavelka (Gáti), Lukács, Kakas, Orbán, Schneider, Kun, Bálint, Peintler (Kallós), Tordai, Pál. Edző: Pavelka Béla.

Fűzfői Atlétikai Klub: Radnai (Nagy D.) - Kovács K., Balatoni, Humli (Keil), Wellesz P., Farkas A., Polgár, Nyári, Varga T. (Heidinger), Auerbach, Szabó P. Edző: Horváth Ferenc.

Gólszerzők: Kovács K. (2), Auerbach.

Kiállítva: Sípos (71., Péti MTE), Schneider (65., Péti MTE).

Az „érettebb” fűzfői csapat megérdemelt győzelmet aratott, gyenge játékvezetés mellett a Pét ellen. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a vendégek szép kontra támadás végén szerezték első találatukat. Ezt követően a péti gárda felszívta magát, de 0:1-es állásnál egy meg nem adott tizenegyes nagyban befolyásolta a mérkőzés alakulását. A második félidőben a FAK kihasználta, hogy megfogyatkozott a házigazda és megérdemelt vendégsiker született. A fűzfőiek a győzelmüket az egykori klubelnöknek, Orosz Péternek ajánlották születésnapja alkalmából.

Jók: Lukács, Orbán, Kakas, Pavelka, illetve Balatoni, Auerbach, Kovács.

Pápai Perutz-Zirc/Dudar

5:0 (0:0)

Pápa, 300 néző. Jv.: Kozma T. Pápai Perutz FC: Simon - Venczel, Baldauf (Szedlacsek), Somogyi (Tóbiás), Böröczky, Bolla, Kovács Sz., Szép (Nagy P.), Domján, Udvardi (Mészáros), Szalai (Györkös B.). Edző: Marton Miklós.

FC Zirc/Dudar: Tálos G. - Kiss S., Szemmelveisz (Papp S.), Hoffer, Vachtler, Nagy K., Barcza, Csordás, Kiss Cs., Tálos D., Turner. Edző: Kozma Csaba.

Gólszerzők: Szedlacsek (2), Venczel (2), Kovács Sz.

Ellentétes félidők után a hazaiak ilyen arányban is megérdemelt győzelmet arattak a lelkes vendégek ellen.

Jók: Venczel, ill. Kiss S.

Csetény-Magyarpolány

1:5 (1:5)

Ajka. Jv.: Szalai L. Csetény SE: Valler - Haman, Nagy E., Orbán, Szenft, Nagy R., Kovács G., Jakab I. M., Kottyán, Hornyacsek, Pass (Jakab II. M.). Edző: Molnár János.

Községi SE Magyarpolány: Kócsár - Veisz, Magyar, Molnár P. (Gottfried II. R. ), Bukovics (Mód), Bencsik (Szállási), Gottfried I. R. , Polt, Vöröskői (Németh B.), Döbrösi, Piri (Véber). Edző: Piri Ottó.

Gólszerzők: Szenft, ill. Molnár P. (3), Vöröskői, Bencsik.

 

Gyulafirátót-B.füred

0:3 (0:1)

Gyulafirátót, 200 néző. Jv.: Takács G. Gyulafirátót SE: Gyurmánczi - Balta N. (Péteri), Zágor Zs., Végh, Szokodi, Mogyorósi, Horváth B. (Horváth M.), Kovács K., Kálmán, Tímár, Veinperl (Kövesi). Edző: Polonkai Csaba.

Balatonfüredi FC: Fogarasi (Laki) - Reznyák, Imre (Tóth L.), Rápó, Tóth G. (Mátó), Sergő (Mayer), Ódor (Pranjko), Kós, Vass, Lattenstein, Pálfi. Edző: Beszédes Sándor.

Gólszerzők: Vass, Lattenstein, Sergő.

Mindkét csapat, gyors, rövidpasszos játékkal próbált a nagy szélben játszani. Többet birtokolta a vendég csapat a labdát, de a Gyulafirátót is szépen építette fel a támadásait.

Fejes góllal szerezte meg a vezetést a vendégcsapat, ami megzavarta a hazaiakat és többször Gyurmánczi Roland kapus bravúrja tartotta őket meccsben. Aztán magára talált a Gyulafirátót és több helyzetet alakított ki. Veinperl, majd Tímár is gólt rúghatott volna, de kimaradtak a helyzetek. A teljesen egyenrangú csapatok csatája jó meccset hozott.

A második félidőben két gólt sikerült még szereznie a balatoniaknak, így magabiztosan nyert a vendég csapat, a szervezetten és sportszerűen játszó hazai csapat ellen.

Nem látszott meg a két csapat közti 14 helyezésnyi különbség. A megyei szinten jó meccshez a kitűnő, korrekt játékvezetés is hozzájárult.

Polonkai Csaba: - Jól küzdöttünk, megnehezítettük a bajnokaspiráns Füred dolgát, de kijött a két csapat közti gyorsaságbeli különbség, megérdemelten nyert az ellenfél. Ha az első helyezett ellen így tudunk játszani, a többi csapat ellen is ez lenne az elvárás.

Beszédes Sándor: - Gratulálok a hazai csapat kulturált, sportszerű játékához és a saját csapatomnak is, hogy a megyei szinthez képest nagy iramú, színvonalas meccset magabiztosan megnyerték.

Jók: Gyurmánczi a mezőny legjobbja, Mogyorósi, Tímár, Zágor, Végh, ill. egész Balatonfüred.

Az Ajka Kristály-Várpalotai Bányász SK találkozót május 3-ra halasztották el.

Gyulafirátót-Balatonfüred mérkőzés:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!