Sport

2016.07.17. 09:12

Megújult erővel

Devecser – Az elmúlt szezon nagy kihívás elé állította csapatunkat, az elért eredmények alapján mégsincs szégyellnivalónk – mondta Bakos Renáta, a város női labdarúgócsapat kapitánya. A lányok megújult erővel folytatták a munkát, a nyári szünetben is fociznak.

Penk Tímea

– Túlvagyunk két edzőváltáson, komoly sérülések tizedelték meg az egyébként sem túl nagy létszámú csapatot, ami természetesen meglátszott az eredményeken is. Ebben a sportban is megszokott jelenség a játékosok átigazolása, akár évad közben is. Tőlünk is elment néhány labdarúgó más szakosztályokhoz, és olyan is volt, aki életkora vagy egészségi állapota miatt távozott. Jöttek   szerencsére új játékosok, akik jól beilleszkedtek – számolt be Bakos Renáta. Elmondta, hogy leginkább a sérülések sújtották a csapatot. A legnagyobb csapást a Csetény elleni mérkőzésen élték át, amit a nézők is durva mérkőzésként értékeltek.  A női foci egy kemény sport.

Fotó: Devecseri Sportegyesület

– Két lány is megsérült, komoly sérülést szenvedett. Egyikükre több térdműtét vár, de a másik társunkra sem számíthattunk a bajnokság hátralévő részében. Emiatt többször előfordult, hogy vagy nem volt cserejátékosunk, vagy eleve kevesebb létszámmal kellett kiállnunk. Ez a plusz fizikai teher nagyon megviseli a játékosokat, ami az eredményeken is látszik. De így is hatodik helyezést értünk el a bajnokságon, ami az említett körülményeket nézve jó eredmény, nincs miért szégyenkeznünk – hangsúlyozta a csapatkapitány. Hozzátette, hogy a lányok talán még nagyobb szívvel és lelkesedéssel küzdenek mint a fiúk. A devecseri csapat igyekszik új játékosokkal erősíteni magát az átigazolási időszakban, hisz már beadta a nevezést a következő idényre.

– Természetesen nagyon készülünk a következő szezonra, mindenképpen előkelőbb helyet céloztunk meg a tabellán. Élvezzük a sportegyesület vezetésének maximális támogatását, így szervezetten tudjuk megoldani a bejárást a környező településekről – számolt be Renáta. Elmondta, hogy nyáron sem hagyják abba a focit, tornákon vesznek részt, és meghirdettek egy nyári vándorkupát, amelynek első mérkőzését július 30-án rendezik nyolc csapat részvételével.

Címkék#foci#sport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!