Sport

2016.12.08. 08:40

Megtudtuk, mikor térhet vissza Sliskovic!

Hosszas betegeskedés után egyéni edzésterv alapján végre újra munkába állhat Ivan Sliskovic, a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttes balátlövője.

B. Virág Rita

A klubtól kapott tájékoztatás szerint mononukleózisa volt Sliskovicnak, ami miatt hónapokra kidőlt a játékból. A gondos orvosi kezelésnek és a horvát erős immunrendszerének köszönhetően azonban véget ért a kényszerpihenő. Sliskovic már az erőállapot-felmérő vizsgálaton is túl van, s jelenleg úgy néz ki, egyelőre egyéni edzésterv alapján, de elkezdheti a mozgást. A csapathoz januárban csatlakozhat.

A Telekom Veszprém (pirosban) nagy menetelés előtt áll, a következő napokban, december 20-áig hat mérkőzésen kell pályára lépnie. Valamennyi találkozó a SEHA-liga sorozatához tartozik Fotó: Penovác Károly

A mononukleózis egy igen veszélyes vírusfertőzés, ami folyamatos lázzal, gyengeséggel, állandó ízületi és izomfájdalommal jár, bár nem mindenkinél alakulnak ki ezek a tünetek. Több neves sportoló kapta már el a köznyelvben csókbetegségként emlegetett fertőzést: Roger Federer korábbi világelső teniszezőnek majdnem ráment a pályafutása is. A szintén teniszező, korábbi magyar klasszis, Szávay Ágnes vagy a csehek kiválósága, Petra Kvitova is mononukleózisban szenvedett. De említhetnénk a Rióban bronzérmet szerző úszót, Kenderesi Tamást is, aki szintén már túl van a mirigylázként is ismert kóron.

Az egyesülettől lapunk további információkat kapott, Aron Palmarsson lovaglóizom-sérülése még Párizsban újult ki, ezért rá az idén már nem számíthat Javier Sabate vezetőedző, ahogy a trombózissal bajlódó Mirko Alilovicra sem.

Pedig még bőven akad teendője a csapatnak, hiszen a következő tizenegy napban hat ütközet vár rájuk.A hétvégén ráadásul két egymást követő nap is pályára lép a Veszprém, előbb a BL-ben is vitézkezdő PPD Zagreb otthonában, szombaton 17 órától, majd vasárnap a Nexe vendégeként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!