Sport

2017.07.12. 14:01

Megszerették az asztaliteniszt Várpalotán

VÁRPALOTA - Sikerként értékelik a vezetők az elmúlt tanévben kísérleti jelleggel bevezetett asztalitenisz-oktatást a Bán Aladár Általános Iskolában. A gyermekek szépen fejlődnek, jövőre még több fiatal ismerkedhet meg a sportággal intézményi keretek között.

Szabó Péter Dániel

Rengeteget fejlődtek az elmúlt hónapokban az asztalitenisz-képzésben részt vevő első osztályos kisdiákok. Kezdetben a labdát épphogy el bírták kapni, míg a tanév végére már a tenyeres ütések is mennek, sőt, akad olyan tanulónk is, aki már a fonákot is profi módon üti vissza.

Egyensúlygyakorlatokkal indultunk, mára viszont a labdapattogtatás is jól megy mindenkinek - kezdte az értékelést a bemutató foglalkozást követően Molnárné Nátrán Piroska, a Bán Aladár Általános Iskola alsós igazgatóhelyettese.

- Az ősszel induló tanévben tovább folytatódik az asztalitenisz-oktatásunk. Garai Piroska, a Várpalotai Bányász Sportkörtől jár át hozzánk heti két alkalommal edzéseket tartani. A következő feladat a folyamatos labdaátadás elsajátítása lesz, a célunk, hogy a tanév végére mindenki készségszinten elsajátítsa ezt - tette hozzá az intézményvezető-helyettes, aki büszke arra, hogy a képzésben résztvevő gyermekek szüleitől is pozitív visszajelzéseket kapnak.

Az évfolyam legtehetségesebb diákjai Garai Piroska edző és Molnárné Nátrán Piroska intézményvezető-helyettes társaságában
Fotó: Szabó Péter Dániel

- Nagyon megszerették a sportágat a gyermekek. Épp a napokban jelezte egy szülő, hogy még a születésnapi bulin is felállítják az udvarban a pingpong- asztalt, hiszen a kisdiákoknak ma már elképzelhetetlen a jó mulatság egy kis játék nélkül.

Nem csoda, hogy egyre népszerűbb ez a képzési forma az iskolában. Amíg idén egy 18 fős csoport ismerkedett az asztalitenisz rejtelmeivel, addig ősztől egy 27 fős első osztály vesz majd részt a heti két alkalommal tartott játékos tréningeken.

Az egyébként a bemutató foglalkozáson is látható volt, hogy - noha ebben az életkorban még elsősorban a játék megismertetése, megszerettetése a cél - a versenyszellem már most benne van a gyermekekben, egymást felülmúlva próbálták végrehajtani a korántsem egyszerű feladatokat.

- Nagyon nagy eredménynek tartom, hogy ilyen szintre el tudtunk jutni. Több tehetséges gyermek is van a csoportban, akik a későbbiekben versenyszerűen is űzhetik ezt a sportágat. Természetesen ehhez nem elegendő a heti két foglalkozás, arra is szükség van, hogy a klub-edzéseket is látogatni tudják.

Ebben az életkorban egyébként nem elvárás, hogy eredményeket hozzanak, sokkal inkább az, hogy szokják a versenyek hangulatát, s a jövőben, ha tényleg felkészültek lesznek, ne legyen számukra ismeretlen a környezet - mondta Garai Piroska.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!