Sport

2016.02.06. 10:17

Megint állt a bál Tapolcán! - Kokó elnézést kért

Tapolca - Olimpiai bajnok díszvendéget köszöntöttek megyénk legnagyobb sportgáláján, amelyen több tucat díj talált gazdára. Megválasztották az év sportolóját. Kokó is üzent a tapolcaiaknak.

Horváth Gábor

Idén is alaposan kitettek magukért a tapolcai sportgála szervezői, a Csermák József Rendezvénycsarnok gyönyörű ünnepi díszbe öltözött. A szép számú vendégsereg a küzdőtéren elhelyezett asztaloknál foglalt helyet, a díjakat színpadon adták át, minden kitüntetés előtt kisfilmet vetítettek a legjobb sportolókról, edzőkről.

Az esemény díszvendége Csollány Szilveszter volt, az olimpiai, világ és Európa-bajnok tornász a külföldi elfoglaltsága miatt távol maradó Kovács István helyére ugrott be. Az egykori kiváló ökölvívó videóüzenetben kért elnézést a távolmaradásért és üdvözölte a tapolcaiakat, megígérve, jövőre újra köztük lesz.

A gála résztvevőit Dobó Zoltán polgármester köszöntötte, méltatta a sportolókat, kiemelve: sikereikben nagyon fontos a bázis. A megfelelő háttér megteremtésében a tágabb közösségnek, a városnak is nagy szerepe van. Mindenki hozzátesz, így az is dicséretet és köszönetet érdemel, aki felmossa az öltözőt, vagy aki karbantartja a pályát, hangsúlyozta.

A legjobb sportoló díjat idén Hanczvikkel Márk vehette át, a kiváló párbajtőrözőnek Csollány Szilveszter is gratulált (Fotó: Penovác Károly)

A város ezúttal is több kategóriában díjazta a legjobbakat, emellett a szakosztályok is adtak át külön kitüntetéseket. A gála vacsorával, majd fantasztikus hangulatú, hajnalig tartó bállal folytatódott.

Az év sportolója idén Hanczvikkel Márk párbajtőröző lett.

A 2015-ös év legjobbjai:

- kiváló sportoló, versenyző iskolai-, és diáksport kategóriában: Bencze Balázs Dominik, Szipőcs Ádám, Balogh Zsófia, Kötéljártó Áron, Cséri Bence János, Pontyos Fanni, Horváth Csaba, Tóth Áron, Molnár Áron, Bodó Boglárka.

- kiváló sportoló, versenyző élsport-utánpótlás kategóriában: Gaál Zsóka, Érseki Tamara, Buzás Bertalan, Farkas Martin, Fekete Júlia, Cséri Soma, Kalácska Botond, Siklósi Gergely.

- kiváló sportoló, versenyző élsport-felnőtt kategóriában: Bodó Bence, Rédli András, Hanczvikkel Márk, Gyarmati Zoltánné.

- kiváló edző iskolai-és diáksport kategóriában: Szalainé Németh Katalin.

- kiváló edző élsport-utánpótlás kategóriában: Istvándi Lajos.

- "Hoppá"-díjak: TVSE Női Labdarúgó Szakosztály, Kazári Mónika, Földesi József, Nagy Tamás Levente, Geiger Máté.

- Az Sz-L Bau Balaton Vívóklub egyéni díjazása: Siklósi Enikő.

- Sakk szakosztály egyéni díjazása: Ács Márton, Árvai Eszter, Bakos Balázs, Horváth Barnabás, Juhász Judit, Kosztolánczi Gyula.

- Kosárlabda szakosztály egyéni díjazása: Réti Boldizsár.

- Játékvezetői bizottság díja: Pilinger László.

- Polgármesteri különdíj: Gaál Zsóka.

- Legjobb sportoló: Hanczvikkel Márk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!