Sport

2017.02.19. 18:55

Megerősítették vezető helyüket a tabellán a veszprémi kosarasok

Veszprém - Végig vezetve, koncentráltan és nagyszerűen küzdve idegenben folytatta kiváló szereplését a Hoya Pannon Egyetem Veszprém csapata. Mérész edző tanítványai zsinórban tizennegyedik sikerüket könyvelhették el a bajnokságban, ráadásul most a hazai pályán életveszélyes Bonyhádot verték meg.

Bényi Kálmán

Bonyhád-Veszprém

66:76 (17:26, 16:13, 14:18, 19:19)

Bonyhád, 200 néző. Vezette: Vida, dr. Szakáll, Maár.

Bonyhádi KSE: Filip 8/3, Ugrinic 10, Baki 15/3, Sömenek 13/9, Tömösváry 15. Csere: Gulyás 5/3, Fetzer, Gébert.Edző: Puha Jenő.

Hoya Pannon Egyetem Veszprém: Simon 2, Kálló 13/6, Kámán 14/6, Pavlovic 5/3, Körtélyesi 19/9. Csere: Jilling 10/6, Hegedűs 8, Helmeczi 5. Edző: Mérész Csaba.

Az ifjú Kálló kosarával kezdődött a rangadó, de a Bonyhád gyorsan reagált (6:3). Kámán távoli kosaraival azonban újra átvette a vezetést a Veszprém, és ezt már nem is engedte ki a kezéből (6:10). Aztán Körtélyesi vette kezébe a karmesteri pálcát és három hármasával biztos előnyre tett szert a negyed végére csapata (17:26). A második felvonásban 8:0-ás rohanással indított a Bonyhád és máris újra szoros lett a találkozó (25:26). Kálló törte meg a veszprémiek kosármentes időszakát, de a Veszprém nem dőlhetett hátra, a vendéglátó ugyanis Tömösváry vezérletével végig ott lihegett a nyakán. A félidő az exbonyhádi Jilling hármasával zárult (33:39).

A térfélcserét követően Kálló remek megoldásaival először lett a két csapat között tíz pontos a differencia (36:46). A Bonyhád persze szívósan küzdött, és újabb 8:0-ás rohammal zárkózott (44:46). Időben rendezte sorait a Hoya és türelmes, precíz támadásokkal, illetve agresszív védekezéssel a negyed végére 47:57-re alakította az állást.

A Hoya Pannon Egyetem Veszprém fiatal játékosa Kálló Nándor remekül teljesített Bonyhádon, és tizenhárom pontot szerzett
Fotó: Penovác Károly

Jilling öt pontjával indult az utolsó játékrész,m így kialakult az eddigi legnagyobb különbség (47:62). Hegedűs is magára talált, főleg a palánkok alatt uralta a teret és többek között neki köszönhetően 49:65-re módosult az eredmény. A Bonyhád nem adta fel a küzdelmet és kihasználva az egyre fáradó rivális hibáit, visszajött a meccsbe (64:67). Ekkor Kámán vette hátára csapatát és klasszis megoldásaival újabb győzelemhez segítette a veszprémieket.

Fantasztikus csatában, értékes idegenbeli győzelmet szerzett a Veszprém. Zsinórban tizennegyedik sikerével megerősítette helyét a tabella élén.

Mérész Csaba: - Jól kezdtük a találkozót, ez dinamikát adott a folytatásra. Végig nagyon akartunk, küzdöttünk, harcoltunk, ezért megérdemeltnek tartom a sikerünket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!