Sport

2017.08.03. 14:35

Megcélozta az Eb-szintet - Kiss Gergő kirobbanó formában van

VESZPRÉM - Az elmúlt időszakban egyre jobb eredményeket ért el Kiss Gergő, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) futója. Komolyabb nemzetközi versenyeken is letette a névjegyét.

B. Virág Rita

Két rangos viadalon is rajt-hoz állt a közelmúltban Kiss Gergő. Előbb a svédországi Karlstadban futott 800 méteren, ahol az erős mezőnyben nem jutott be az A döntőbe, de a B-ben szép eredményt ért el és 1:48,75-ös időnek örülhetett. Ez a teljesítmény alig maradt el a közelmúltban, a Balaton-bajnokságon elért egyéni legjobbjától (1:48.13). Tóthné Stupián Anikó, az atléta edzője lapunknak elmondta, Gergő remek formát mutat, szeretnék ezt kihasználni, és nem állnak le a versenyzéssel, megpróbálják megjavítani egyéni rekordját, és megcélozzák a jövő évi Európa-bajnokság szintjét, az 1:47.60-as időt.

Ennek érdekében legutóbb Ausztriában, Andorfban is megmérette magát, ahol 1000 méteres távon 2:23,30-as idővel utasította maga mögé a
nívós futókat a soraiban tudó mezőnyt.

Gergő legközelebb augusztus közepén próbál majd javítani eddigi legjobbján 800 méteren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!