Sport

2016.10.14. 12:18

Megaderbi Pápán, avagy ki az úr a megye I-ben?

Veszprém - Ezt a rangadót már régóta várja mindenki: a mezőny két veretlen, legjobb formában lévő, legjobb erőnléti állapotú csapata csap össze egymással. A bajnoki cím nem dől el most, de a tét igen komoly.

Horváth Gábor

Perutz FC-BFC

A számok magukért beszélnek: mindkét együttes imponáló magabiztossággal kezdte a szezont. Az éllovas Pápai Perutz FC mérlege kilenc meccs kilenc győzelem, 37 lőtt, három kapott gól. A második helyen álló Balatonfüredi FC nyolc találkozót nyert, egy döntetlent játszott, a gólkülönbsége: 35:5.

A fentiek alapján a támadással és a védekezéssel egyaránt nincs különösebb gondja a feleknek, a különbségek terén viszont megjegyezendő, hogy a Perutz FC találatai jelentős részét (21-et) egy támadó, Venczel Zoltán szerezte. Az ő semlegesítése tehát kulcskérdés lehet a fürediek számára.

A fürediek (csíkos mezben Kén Ákos) nagyon készülnek, megtörnék a Perutz FC jó sorozatát

Fotó: Penovác Károly

A Balaton-partiaknak is akad egy jó formában lévő csatára, de Sergő Márton „csak” 12 gólnál jár, az ő támadójátékuk kevésbé „egy emberes”.

A pápaiaknak alig akadt szoros meccse az idényben, s ezeket mind idegenben vívta, hazai pályán még gólt sem kapott a tavalyi bronzérmes. Az előző idényben még NB III-as Füred az Ugod ellen a második fordulóban játszott 0:0-ás döntetlenen kívül mindenkire sikeresen erőltette rá az akaratát.

Mindezek mellett elmondható, hogy ilyen domináns stílusban játszó, a taktikai kézségek mellett erőnlétben (a Pápa és a BFC többszörösét edzi a többieknek) is kiemelkedő együttes csak kettő van ebben a mezőnyben, így az összecsapás mindenképpen különleges. A bajnoki címet természetesen még nem dönti el, azt azonban megmutathatja, hogy jelenleg ki az úr a megye I-es házban.

Marton Miklós, a pápaiak szakvezetője: - Az eredményekre nem lehet panasz, de a játékunk még nem tökéletes, sokszor akadozik, például a felállt védelmet nehezen törjük fel. Fejlődünk, ám azt gondoltam, gyorsabban fog menni, igaz, voltak sérüléseink, védekezésben és támadásban is akad még gyakorolni valónk. Nyerni szeretnénk és szerintem a Fürednek sem jó az iksz. A kupában kikaptunk tőlük, de nálunk a fiatalok szerepeltek, náluk pedig a második félidőben már majdnem a komplett csapat. Bízom a sikerben, úgy gondolom, mi jobb együttes vagyunk.

Beszédes Sándor, a BFC trénere: - Összességében elégedett vagyok a srácok eddigi munkájával, amiben hiányosságot érzek, az a versenyszellem. Több mérkőzésen sem voltam elégedett a játékkal, főképp, ami a lehetőségek kihasználást illeti, én azt vallom, tömjük ki a hálót annyira, amennyire az lehetséges. Remélem, hogy ebben előre tudunk lépni, hosszú még a bajnokság és a Perutz mellett több olyan csapat is van a mezőnyben, amely komoly játékerőt képvisel. Most egy kemény megmérettetés áll előttünk, bízom benne, hogy csapatban és egyénileg is vagyunk olyan szinten, mint a Pápa. Mindenképpen a saját játékunkat szeretnénk játszani, agresszívan és masszívan futballozni. Nem hiszem, hogy bárkitől is félnünk kell.

A hibátlan Pápa (sárgában Somogyi Richárd) otthonában még gólt sem kapott ebben az idényben Fotó: Penovác Károly

A szombati pápai derbi mellett más érdekes párosításokat is tartogat a megyei első osztály 10. fordulója. Az egyik ilyen a harmadik Úrkút SK és az ötödik helyen álló Fűzfői AK összecsapása, a hazaiak két vereség után térnének vissza a helyes útra, míg a vendégcsapat jó formában várja a meccset. Vérbeli rangadó lesz a Csetény (11.) és a Zirc-Dudar (13.) találkozója, a szomszédvári alakulatok között egy pont a különbség. A teljes program, szombat, 15.00: Devecser-Öskü, Tihany-Ugod, B.-almádi-Magyarpolány, Kristály-Pét, 16.00: Pápa-Füred. Vasárnap, 15.00: Úrkút-FAK, Csetény-Zirc-Dudar, Gyulafirátót-Várpalota.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!