Sport

2016.05.13. 13:26

Meg kell törni az ellenfelet

Ajka - Hihetetlenül érdekes meccs előtt áll az FC Ajka, amely ezúttal több góllal is nyerhet, de ha úgy alakul, simán meg is éghet.

Horváth Gábor

A labdarúgó NB II sereghajtójánál olyan ritka vendég a siker, hogy az ajkaiak egy 93. percben szerzett öngóllal kivívott győzelemnek is nagyon-nagyon örülnének. Ezúttal viszont egy sima győzelem is kinézhet a bakonyiaknak, de a fiatalokat szerepeltető, jövőre biztosan alacsonyabb osztályú ellenfél bravúrra is képes. A bennmaradás szempontjából szinte kilátástalan helyzetben lévő FC Ajka szombat este (19.00) Dunaújvárosba látogat.

Fotó: Penovác Károly

- Így van, a Dunaújváros helyzete egyszerre lehet előny és hátrány is számunkra. Ha meg tudjuk törni a rutintalan hazaiakat, akár több góllal is nyerhetünk, de látni kell, hogy ők tét nélkül, felszabadultan játszhatnak - fogalmazott Lengyel Ferenc edző, aki most visszatér egykori sikerei színhelyére.

Az újvárosiak előző két meccsükön 11 gólt kaptak és egyet sem rúgtak, de korábban akadt bravúrjuk több is. A bő két hete érkezett Lengyel irányításával egyre inkább csapat benyomását keltő FC Ajka a Budaörs elleni pontszerzés után, múlt héten hazai pályán 1:0-ra kikapott a feljutásra pályázó Mezőkövesdtől. - Az első félidőben jobbak voltunk, mint a Mezőkövesd, és az egész meccsen szervezetten, nagy odaadással játszottunk. Szünet után nagy volt a nyomás, de a vendégek gólját szabálytalanság előzte meg, fájt a vereség, az egy pontra rászolgáltunk volna - emlékezett vissza az ajkaiak mestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!