Sport

2015.04.23. 14:44

Még a hátát sem látták - Wieder Ilona nagy fölénnyel győzött

Hatalmas előnnyel szerzett aranyérmet Wieder Ilona, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület szenior tájfutója.

Horváth Gábor

A Szabadszálláson rendezett 37. Postás-kupán Wieder Ilona több mint 14 és fél percet vert rá a 60 évesek női mezőnyére, s ezzel rövid időn belül második értékes aranyérmét szerezte, az egy héttel korábbi hosszú távú országos bajnoki címet követően.

A verseny nemzetközi volt, kilenc ország tájfutói mérték össze tudásukat 47 kategóriában és három számban.Szombat délelőtt középtávú kiemelt rangsoroló versenyt, ezt követően váltóversenyt, majd másnap normál távú országos ranglistaversenyt tartottak – tájékoztatta lapunkat a Veszprémi Honvéd SE.

– A pályákat egy vadonatúj terepen tűzték ki a szervezők. A homokbuckákkal tarkított, nagyon részletgazdag domborzatú területen a jellegzetes, labirintusra emlékeztető, sűrű bozótfoltok között való eligazodás mind fizikailag, mind tájékozódás szempontjából nagy kihívást je-lentett. Még a tapasztaltabb versenyzőket is alaposan megizzasztotta – fogalmazott Mérő Edit, az egyesület tájfutó szakosztályának sajtóreferense.

Wieder Ilona (középen) ezúttal is a dobogó tetejére állhatott (Fotó: Bálint Bence)

A veszprémiek összetett egyéni eredményei, W60A: 1. Wieder Ilona. M75A: 2. Vass Tibor. M14C: 2. Miskey Bendegúz. M12C: 4. Bálint Ádám.

Váltóverseny, M14B kategória: 3. helyezett a VHSE fiúcsapata (Bálint Benedek, Bálint Ádám és Angyal Dániel).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!