Sport

2017.02.13. 18:01

Meddig mehet el Sabaté?

Veszprém - Nincs idő keseregni a Barcelonától elszenvedett hazai vereség miatt (22:25), mert szerdán a Bajnokok Ligájában már a THW Kiellel kell összemérnie erejét a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának.

B. Virág Rita

A Barcelona elleni fiaskót nehezen emésztik meg a szurkolók, és valljuk be, sok igazság van a drukkerek szavai mögött. Már az sokaknál kiverte a biztosítékot, hogy Javier Sabaté nem nevezte Blaz Blagotinseket, aki nemcsak bronzérmet nyert a francia- országi világbajnokságon a szlovénekkel, hanem a sikerek egyik fő kovácsa volt kiváló támadó- és védőmunkájával.

A sérüléséből felépült és fizikálisan magát még utol nem érő Nagy László is magára maradt a posztján, hiszen sem Marko Kopljar, sem Ancsin Gábor nem kapott lehetőséget. Sabaté edzőt a meccs utáni sajtótájékoztatón erről meg is kérdezték, ám a válasza, finoman szólva is, meghökkentő volt. A tréner azt mondta, ez volt a taktika, így döntött és kész. Egyébként meg szerinte a jobbszélső, Gulyás Péter kiválóan helyettesítette Nagy Lászlót.

Egyre inkább úgy tűnik, mintha Javier Sabaté edző elveszítette volna fonalat
Fotó: Handballveszprem.hu

Sajnos, sokan már temetik a szezont. Joggal, hiszen többek között továbbra is az őszi nagy menetelésre fogja Sabaté edző azt, hogy idő előtt kipurcannak játékosai. Mintha bizonyos kézilabdázókon kívül más nem is tartozna a csapatához. Itt jegyeznénk meg, hogy Ligetvári Patrik a magyar válogatott egyik meglepetésembere volt a vébén, épp Sabaté irányításával, de a Barca ellen ő is csak kis- padozott.

Úgy tűnik, tavasszal sem váltja meg a világot a Telekom, és akárhogy számolgatunk, egyre közelebb kerül BL-csoportjában az ötödik helyhez. Ez pedig azt jelentené, ha túléli a nyolcaddöntőt, akkor a Barcelonával kell szembenéznie a Final Fourért. Ahhoz, hogy ezt a magyar bajnok el tudja kerülni, muszáj lenne győzni a THW  Kiel otthonában is. A német alakulat idegenben sem könnyű ellenfél, hát még hazai pályán.

A Kiel otthon a PSG-t is legyőzte (28:27), így nem számíthat semmi jóra a Telekom a szerdán 18.30-kor kezdődő derbin.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!