Sport

2017.07.12. 20:10

Maradt még esélye a Honvédnak

BEER-SEVA/VESZPRÉM - Egygólos vereséget szenvedett a Budapest Honvéd csapata Izraelben a labdarúgó Bajnokok Ligája második selejtezőkörének nyitányán.

Horváth Gábor

A mérkőzés első 20 percé-ben nem tudott dominálni a hazai csapat, sőt a Honvéd - Lanzafame szabadrúgását követően - majdnem vezetéshez jutott.

A folytatásban aztán az izraeliek egyre nagyobb nyomás alá helyezték a magyar bajnokot, amelynek védelmét bizony zavarba lehetett hozni. A 35. percben ezt eredményesen tette a Hapoel Beer Seva, baloldali szabadrúgás után Miguel Vítor szabadult el védőjétől és könnyedén a hálóba fejelt, 1:0.

Davide Lanzafame ismét fontos gólt szerzett
Fotó: Archív

Szünet után magabiztosan futballozott a házigazda. Először ugyan Gazdag veszélyeztettet, sajnos azonban nem sokkal később duplázta előnyét az izraeli alakulat. Az 52. percben Nwakaene csapta be Baráthot, beadását Einbinder helyezte sarokkal a magyar kapuba, 2:0.

A 63. percben összejött a szépítés a Honvédnak, Laczkó adott be jobb oldalról, középen Lanzafame szép mozdulattal bólintott a hálóba, 2:1.

A hátralévő időben már nem esett gól, Gróf kapus védésére többször is szükség volt, de a vendégek is veszélyeztettek.

A visszavágót jövő szerdán rendezik a Bozsik stadionban, egy korábbi büntetés miatt zárt kapuk mögött.

Eredmény: Hapoel Beer Seva-Budapest Honvéd 2:1 (1:0). Budapest Honvéd: Gróf - Ikenne-King, Lovric, Baráth, Laczkó (Bobál, 86.) - Pölöskei (Danilo, 69.), Kamber, Gazdag - Lanzafame, Nagy - Eppel. Edző: Erik Van Der Meer.

Gólszerző: Vitor (35.), Einbinder (52.), ill. Lanzafame (63.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!