Sport

2016.08.03. 19:10

Már nekiláttak a felkészülésnek a veszprémi kosarasok

Veszprém - Napi két edzéssel elkezdték a felkészülést Mérész Csabáék, az újak gyorsan beilleszkedtek.

Piltman-Horváth Barbara

Nem tétováztak sokáig az új igazolások a Hoya-Pannon Egyetem csapatában, a héten el is kezdték a felkészülést a 2016/17-es férfi kosárlabda NB I/B szezonjára.

- Összesen heti tíz edzésünk van, egy délelőtt, egy pedig délután - mondta érdeklődésünkre Mérész Csaba, a csapat vezetőedzője. - Találgatásba egyelőre nem szívesen mennék bele, de a nyugati csoport első négy helyének valamelyikét reálisnak tartom ezzel a kerettel. Az alapozás során természetesen komoly hangsúly lesz a megfelelő kondíció megszerzésén, de a fizikai feladatokon túl a labdás edzések sem maradnak el. Az új szerzemények remélhetőleg hamar felveszik a ritmust, így könnyen azonosulnak a tréningek hangulatával.

Napi két edzéssel megkezdték a felkészülést a szezonra a veszprémi kosarasok, bűvölik a labdát Fotó: Nagy Lajos

Mint ismert, az egyesülethez négy új sportoló - Blaskovits László, Jilling László, Hegedűs Attila és Helmeczi András - csatlakozott a holt idényben. A vezetőség számára nemcsak a játéktudás, de a személyiség is számított, nem félnek attól, hogy az új emberek nem fognak tudni beilleszkedni a csapatba, biztosak benne, hogy nem lesz probléma a gárdával

- Tudjuk, hogy nagyok az elvárások velünk szemben - jegyezte meg Mérész. - Most azon fáradozunk, hogy egy eredményes és mindenkire veszélyes seregünk legyen, amely gyors és agresszív kosárlabdát játszik, s ahol mindennek az alapja a csapatszintű védekezés. Fontos, hogy a jó szellemű társaság csapatként funkcionáljon és teljesítse az alapvető célkitűzéseket. A felsőházi rájátszásban szeretnénk részt venni, tehát a nyugati csoport első négy helyének egyikén zárni az alapszakaszt. A feljutásról, az élvonalról nem óhajtok agyalni, nekünk nem az A-csoportra kell fókuszálnunk. Persze azon leszünk, hogy versenyben legyünk a minél jobb pozíciókért.

 

Kámán Tamás, Körtélyesi Gergely, Simon László, Oltárczy Máté, Sipos Ádám, - a három új érkező- Blaskovits László, Jilling László, Hegedűs Attila, Helmeczi András, - illetve az utánpótlás U-20-as együttesből - Blaskovits Balázs, Kálló Nándor, Szeifert Zalán, Máyer Máté, Nagy Martin, Naményi Márk és Szűcs Péter. A szakmai vezetés változatlan, továbbra is Mérész Csaba a vezetőedző.

Címkék#kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!