Sport

2015.05.18. 11:42

Már kedden bajnok lehet a veszprémi csapat - Szegeden folytatódik a finálé

Néhány héten belül ötödször néz farkasszemet a bajnoki címvédő Veszprém és a trónkövetelő Szeged a férfi kézilabda NB I-ben. A keddi randevún azonban a vendégek lezárhatják a szezont: ha nyernek újra bajnokok, ha kikapnak, vasárnap folytatás.

B. Virág Rita

Izgalmas pillanatokat élhettek át a veszprémi szurkolók a bajnoki döntő első mérkőzésén, kedvenceik alaposan rájuk ijesztettek, amikor a trónkövetelő Szeged már az öt gólos előnyért támadhatott a Veszprém Arénában.

Mintha varázsütésre ébredt volna fel Csipkerózsika álmából az Ortega-legénység, mert nem telt bele öt perc már a hazaiaknál volt az előny, és folytatva az előbb megkezdett mesebeli hasonlatokat, nem hagyta kiénekelni a sajtot a szájából. A végén 29:23-ra nyert a címvédő és mindössze egyetlen győzelemre áll az újabb aranyéremtől.

Az ütközet után az újdonsült apuka, Cristian Ugalde, aki egyébként nagyon fontos pillanatokban szerzett gólt, úgy nyilatkozott, a Szeged ellen zsinórban öt találkozót megnyerni nagyon nehéz, minden mérkőzés egyre komolyabb kihívás elé állítja őket.

– Aki csak az eredményt látja, az nem tudja, milyen sok munka és elemzés áll mögötte. Szerintem az eredményből kiindulni nem is szabad, hiszen nincs ekkora különbség a két fél között. Kedden csak akkor lehetünk sikeresek, ha a védekezésünk és a kapusok teljesítménye is kimagasló lesz – hangsúlyozta a balszélső.

A veszprémiek légiósa Chema Rodriguez (pirosban) kiválóan irányított és három gólt szerzett (Fotó: Zwicker Tamás)

Ilyés Ferenc, a szegediek Veszprémet is megjárt balátlövője arról beszélt, negyven percig valóban remekül tartották magukat, aztán lendületbe jött a házigazda.

– Az sem könnyítette meg a dolgunkat, hogy ötezer lelkes szurkoló űzte, hajtotta a címvédőt, amely ettől fogva megállíthatatlan volt – húzta alá a válogatott játékos. – Kedden mindent megteszünk azért, hogy ne legyen vége a bajnoki finálénak és vasárnap újra pályára léphessünk a Veszprém Arénában – fogalmazott.

Fontos, hogy a hazai pálya ellenére sem a Szeged a meccs favoritja. A Tisza-parti alakulat ugyanis saját pályáján 2013. októbere óta képtelen két vállra fektetni bakonyi vetélytársát. Persze ettől függetlenül nem érdemes lebecsülni Juan Carlos Pastor csapatát, mert a BL-ben még a THW Kiel sem mehetett biztosra a szegedi katlanban.

Érdekesség, hogy a vendéglátóknál utoljára szerepel szegedi színekben Vadkerti Attila, akivel Pastor edző nem számol a következő szezonban, annak ellenére sem, hogy a balszélsőt még egy éves szerződés köti a klubhoz. Ezek szerint a nyáron a helyére másik játékos érkezik.

 

Európában is elismerésre méltóak

A kontinens egészét tekintve, nem tudunk még egy olyan kézilabda klubról, amely ilyen hosszú időn át volt képes a legjobbak között maradni. A veszprémiek bizony zsinórban a nyolcadik bajnoki elsőségüket gyűjthetik be, amely összesítésben már a huszonharmadik arany lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!