Sport

2015.07.03. 11:03

Majdnem százzal száguldott a bringás

Balatonfüred – Újabb maratoni versenyen van túl Benedek István, a balatonfüredi országúti kerékpáros jó eredménnyel teljesítette az Austria Top Tour utolsó előtti versenyét.

Horváth Gábor

Rekord nevezővel, ötszáz bringással indult a Mondsee Radmarathon, amely kétszáz kilométeres hosszával és 2300 méter szintemelkedésével igazi próba elé állította a versenyzőket.

A kerékpárosokat változékony időjárás fogadta, volt felhőszakadás, jégeső és napsütés is.

Az első, kisebb emelkedőn még együtt maradt a mezőny nagy része, ám a folytatásban a 12 kilométer hosszú hegymenet szétszakította a csoportot.

– Viszonylag jó bolyba kerültem, felváltva vezettünk, így sikerült több csoportot utolérni. Az utolsó hegyen még jó erőben voltam és a célba vezetésemmel érkeztünk be, többen is leszakadtak – számolt be a naplónak Benedek István.

Az első helyezett ideje 5 óra 22 perc volt, a balatonfüredi szenior kerékpáros 5 óra 51 perc alatt teljesítette a távot. Abszolútban ez az idő a 73. helyet jelentette. Korosztályában, amely ezen a versenyen nem az 50, vagy 55, hanem a 45 év felettieket jelentette 17. lett a 140-ből.

Benedek István egyéni sebességi rekordot állított fel a viadalon, 93.7 km/h-ra javította korábbi 86.7 km/h-ás csúcsát.A füredi versenyző az Austria Top Tour sorozatban összetettben a harmadik helyen áll. Már csak egy futam van hátra, vasárnap Bad Kleinkirchen lesz a célállomás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!