Sport

2016.04.17. 14:28

Magyar Kupa: megvan a bronz!

Balatonfüred, Debrecen - Két piros lapot is kapott a bronzmeccsen a BKSE, de ez sem zavarta a füredieket, akik a következő szezonban újra nemzetközi kupaszereplők lesznek.

Horváth Gábor

Mezőkövesd-Balatonfüredi KSE 25:27 (10:14)
Debrecen, 3000 néző. V.: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki.
Mezőkövesdi KC: Holló – Kiss R., Grigoriev 5, Radnic 2, Trivkovic 2, Hajdu 6, Szepesi 4 (3). Csere: Balogh, Kovács 1 (1), Füstös, Grünfelder 1, Mekaru 1 (1), Antal 1, Benis 2, Bozoljac, Molnár. Edző: Skaliczki László.
Balatonfüredi KSE: Fazekas – Gábori 1, Petrovski 4, Bánhidi 3, Szöllősi 5, Ligetvári 1, Bóka 2. Csere: Rózsavölgyi (kapus), Gerdán, Németh, Győri 9 (7), Törteli, Szilágyi, Gyene, Kemény 2, Kancel. Edző: Csoknyai István.
Kiállítások: 14, ill. 14 perc.
Hétméteresek: 6/5, ill.

A Veszprém elleni elődöntőben elszenvedett nagyarányú vereség (21:40) után egy másik arcát szerette volna mutatni a Balatonfüredi KSE. A sérültek száma gyarapodott, Gábori sem volt egészséges, de a szélső végül vállalni tudta a játékot.

Remek hangulatban léptek pályára a csapatok. A Füred jól kezdett, összeszedett védekezéssel, szép támadásokkal rögtön magához vette a kezdeményezést. A BKSE a folytatásban is keményen kézilabdázott, jól védekezett, támadásban Szöllősi és Bánhidi volt különösen aktív, 5:10.

A félidő második felére magára talált a Mezőkövesd, de Győri magabiztosan értékesítette a heteseket, a szünetben négygólos előnye volt a balatoniaknak.

A balatonfüredi Kemény László dob kapura a férfi kézilabda Magyar Kupa harmadik helyéért játszott Mezőkövesdi KC - Balatonfüredi KSE mérkőzésen a debreceni Főnix Csarnokban 2016. április 17-én. Balatonfüred-Mezőkövesd 27-25. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A második játékrész elején tovább folytatódott a nagy taktikai csata, a két edző mindent bevetett. A mezőkövesdiek nyitott védekezésre álltak át, azonban Bánhidivel nem tudtak mit kezdeni. A különbség maradt, a 43. percben Szöllősit (az ellene elkövetett szabálytalanság utáni) törlesztésért azonnali piros lappal zárták ki a játékvezetők. Azonban ez sem zavarta meg a füredi csapatot. Bánhidi heteseket harcolt ki, Győri pedig értékesítette azokat, tartotta előnyét a BKSE, 45. perc: 16:21.

A hajrához közeledve fáradni látszott a füredi együttes, de az 50. percben így is magabiztosan vezetett: 23:19. Ezután Bánhidi is piros lapot kapott, őt a harmadik kétperces büntetés után állították ki. A következő öt percben egy-egy gólt lőttek a csapatok.

Az 55. percben Rózsavölgyi hetest hárított, az MKC mindent egy lapra tett fel, egész pályás letámadást alkalmazott, azonban képtelen volt utolérni a füredieket. A végén egy időn túli hetessel alakította ki a végeredményt a vesztes csapat. A BKSE nagy küzdelemben, de végig vezetve, megérdemelten szerezte meg a bronzérmet a Magyar Kupában.

Csoknyai István: – Amiért jöttünk, azt megszereztük. A Veszprém ellen nem sok sanszunk volt, a bronzmeccsen viszont jól játszottunk. Igazi csapatmunka volt. Nagyon boldogok vagyunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!