Sport

2016.08.24. 17:52

Magyar Kupa: két csapat már főtáblás

Szentantalfa, Úrkút - Úrkúton büntetők döntöttek, a szentantalfai meccs viszont sima volt, hiába állították ki a vendégek kapusát. A labdarúgó Magyar Kupa negyedik fordulóját rendezték megyénkben.

Horváth Gábor

A győztesek országos főtáblára jutottak. A két vesztes jövő héten megmérkőzik a harmadik továbbjutást érő helyért.

Úrkút SK - Balatonfüredi FC 2:2 (2:2). Büntetőkkel: 4:5.

Úrkút, 100 néző. V.: Horváth P.

Úrkút SK: Marics - Garai, Lang, Imre (Osvald), Keller (Sáringer), Takács, Tróbert, Márton, Pávlicz (Weibel), Kádár, Kuti. Edző: Garai Péter. Balatonfüredi FC: Szalkai - Aranyi (Tóth P.), Garics, Hahn, Emperger, Rápó Csanád, Miskei, Tóth G. (Kós), Mátó (Reznyák), Sergő, Ódor N. Edző: Beszédes Sándor.

Gólszerzők: Tróbert, Márton, ill. Sergő, Kuti (öngól).

Az úrkúti Márton Gábor (a labdával) ezúttal is betalált, ám csapata végül alulmaradt a Füreddel szemben
Fotó: Penovác Károly

Az első 20 percet átaludta a hazai csapat, a vendégek két hibát is kihasználva 2:0-ás előnyre tettek szert. Az Úrkút nem adta fel és még a félidő végéig egalizált. A második játékrész füredi helyzettel kezdődött, majd kiegyenlítetté vált a meccs. Ha a hazai kontrák pontosabbak, eldőlhetett volna a továbbjutás kérdése. Újabb gól viszont nem született, a büntetőpárbajban pedig a Balaton-partiak bizonyultak jobbnak. A közönség egy jó iramú, színvonalas meccset láthatott. Az Úrkút felvette a kesztyűt a magasan kvalifikált, félprofi játékosokkal kiálló Balatonfüreddel szemben. Tudósított: Vágfalvi Norbert.

Szentantalfa - Várpalotai BSK 0:5 (0:3)

Szentantalfa, 150 néző. V.: Lovasi I.

Szentantalfa Nivegy-Völgy SE: Móró - Süveges, Péringer, Cséri, Varga P. (Uresch Martin), Dombi (Vancsa), Nagy Zsolt (Róka), Molnár E., Molnár B., Borda, Szigeti. Edző: Domján László. Várpalotai BSK: Kalapács Á. - Borbás, Szabó E. (Zsupek), Új, Szeleczki, Kalapács R., Józan (Kerekes), Szurok, Dudás, Bogdán, Kaufmann (Pilka). Edző: Pencz Norbert.

Gólszerzők: Bogdán (3), Kalapács R., Új.

Kiállítva: Kalapács Á. (66., Várpalotai BSK).

Remek pálya, jó idő, szép számú szurkoló várta a kupameccset. A kezdeti vendégroham után a hazaiak átvették a kezdeményezést, de egy kontrát követően a VBSK 11-eshez jutott, amelyet értékesített. A vendégek még kétszer betaláltak az első félidőben. A második játékrész kiegyenlített játékot hozott. A várpalotaiak kapusát a 66. percben kiállította a bíró, a cserekapus később hasonló mozdulatért csak sárgát kapott. Az Antalfa nem tudott szépíteni, kissé fáradtan mozgott, ami nem is csoda, hiszen három hete heti három meccset játszik, amely még az NB I-es csapatoknak is sok. Gyenge játékvezetés. Tudósított: Szatlmajer István.

Címkék#Magyar Kupa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!