Sport

2017.02.09. 07:25

Lisztes és Dragóner vezetésével nyert Tapolcán a Fradi

Tapolca – A Ferencvárosi TC sikerével zárult az olimpiai bajnok tiszteletére rendezett, népszerű teremlabdarúgó torna a Csermák csarnokban. A Veszprém nagyot játszott.

Horváth Gábor

Harmadik alkalommal rendezték meg a településen a Novák Dezső Emléktornát, tisztelegve az olimpiatörténet legeredményesebb labdarúgója előtt. A három esztendeje, 2014-ben elhunyt kiválóság két ötkarikás aranyérmet szerzett, egyszer pedig harmadik helyen végzett a magyar válogatottal.

Az egykori remek futballista és edző emlékére U-13-as korosztályos csapatokat invitálnak minden évben Tapolcára. Ezúttal hét együttes érkezett a Csermák József Rendezvénycsarnokba.

A veszprémiek remekül futballoztak, s végül ezüstérmet szereztek Fotó: Csermák csarnok

A küzdelem csoportmeccsekkel kezdődött, majd a helyosztókkal folytatódott. Három csapat emelkedett ki a mezőnyből: a Ferencváros, a szombathelyi Illés Akadémia és a Veszprém FC USE is szépen menetelt. A veszprémiek visszavágtak az Illésnek a csoportkörben elszenvedett vereségért és döntőbe jutottak. A fináléban sem adta olcsón bőrét a csapat, az FTC – amelyben egy bizonyos Lisztes Krisztián és Dragóner Áron volt a legjobb – csak óriási csatában tudta legyűrni a bakonyiakat.

Eredmények: Tapolca-Veszprém FC USE 0:5, Zalaegerszegi TE-Hévíz 3:1, Dunaújváros-Illés Akadémia 0:6, Tapolca-Ferencvárosi TC 0:6, Hévíz-VFC USE 1:3, Ferencváros-Illés Akadémia 3:1, Tapolca-Hévíz 0:3, VFC USE-ZTE 3:0, Dunaújváros-Ferencváros 0:4, Tapolca-Illés akadémia 0:4, VFC USE-Dunaújváros 2:0, Hévíz-Ferencváros 1:7, Illés Akadémia-Zalaegerszeg 1:0, Ferencváros-VFC USE 3:0, Tapolca-Dunaújváros 2:1, Hévíz-Illés Akadémia 1:7, Zalaegerszeg-Ferencváros 0:6, VFC USE-Illés Akadémia 1:3, Tapolca-Zalaegerszeg 1:1, Hévíz-Dunaújváros 0:1.

A győztes Ferencváros az eredményhirdetés után Fotó: Csermák csarnok

A rájátszásban, elődöntők: FTC-ZTE 4:1, Illés Akadémia-VFC USE 3:4. Az 5-6. helyért: Tapolca-Dunaújváros 2:2 (büntetőkkel 4:3). A bronzmeccsen: ZTE-Illés Akadémia 0:5.

A döntőben: Ferencváros-VFC USE 2:1.

Különdíjasok, legjobb kapus: Sinkó Máté (ZTE). Legjobb mezőnyjátékos: Vojnity Viktor (Veszprém). Legjobb védő: Szabó Bence (Illés Akadémia). Gólkirály: Lisztes Krisztián (FTC). Géczi-serleg: Gyarmati Balázs (FTC). Legjobb tapolcai: Lendvai Márk. Legjobb jobbhátvéd: Dragóner Áron (FTC). A Tempó Fradi! különdíjasai: Kovács Patrik (FTC), Csala Gergő (Dunaújváros), Puskás Patrik (Veszprém).

Az emléktorna alkalmával felnőtt gálameccset is rendeztek, amelyen a több korábbi kiválóságot is felvonultató Novák All-Stars 12:6-ra nyert a Tapolcai Öregfiúk ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!