Sport

2016.10.31. 07:25

Leszakították a gyűrűt!

Pápa – Újabb sikerével már negyedik a tabellán a Motax Pápa KC NB I/B-s férfi kosárlabda csapata. Legutóbbi, Budafok elleni győzelmét azonban több nem várt közjáték szakította meg.

B. Virág Rita

Motax-Budafok 101:89 (22:34, 34:12, 27:17, 18:26)

Pápa, 250 néző. V.: Szalai, Tóth, Hernicz. Motax Pápa KC: Keresztes 17, Majic 25/6, Kálmán 9/3, Szanati M. 14, Bereczki. Csere: Hadnagy B. 12/6, Fülöp 13/3, Horváth A. 9/3, Horváth G., Szanati G. 2, Vajda B. Edző: Vajda József. Budafok: Drevenka 18/6, Fehér 19/9, Tóth 13/3, Lados 10, Mészáros 5. Csere: Tiba 8, Graf, Senkár 7, Fekete 1, Steier, Szőke. Edző: Károly Máté.

Nem mindennapi eseménnyel kezdődött a találkozó, a vendégek véletlenül leszakították a gyűrűt, emiatt a meccs jó húsz perccel később kezdődött. Ez a közjáték a hazai csapatot zavarta meg jobban, a budafokiak villámrajtot vettek, 22:34.

A második negyedre Vajda József edző megtalálta azt az ötöst, amelyik jól muzsikált, gyors, hatékony támadójátékkal, Fülöp vezérletével megfordította az állást, a szünetre már a hazaiak vonultak tíz pontos előnnyel (56:46).

A harmadik felvonásban a Motax ugyanott folytatta, ahol az előzőben abbahagyta, jó támadójátékkal és remek védekezéssel fokozta a különbséget, 83:63.

A záró etap elején Kálmán ellen előbb támadót fújtak a játékvezetők, majd érthetetlen módon ezt technikai módosították, s a második holt időben elkövetett szabálytalanság azt jelentette, hogy a kiváló irányító kénytelen volt elhagyni a játékteret. Kálmán „kiállítása" megfogta a pápaiakat, a Budafok felzárkózott 89:77-re. Szerencsére azonban a hazaiak ezt a különbséget már végig tartani tudták és megérdemelten nyerték meg a találkozót.

Két jól játszó csapat küzdelmes, színvonalas csatáját a Motax magabiztosan és megérdemelten nyerte.

Vajda József: - Az első negyedet leszámítva jól játszottunk. A közjátékok sajnos megzavarták a mérkőzés menetét, de úgy érzem biztos sikert arattunk a jól kosarazó Budafok ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!