Sport

2016.02.22. 19:28

Közvetlen riválist győzött le a Sümeg, a nyolc közé jutás kéznyújtásnyira van

Sümeg - Ki-ki mérkőzést játszott a Sümegi RE a röplabda NB I-ben. A Veszprém megyeieknek a közvetlen rivális Szolnokot kellett két vállra fektetni ahhoz, hogy közel kerüljenek a legjobb nyolcba jutáshoz.

Napló-információ

Sümegi RE-Szolnok

3:0 (20, 20, 15)

Sümeg, 200 néző. Sümegi RE: Kaposi, Dolgos, Németh, Lesznyik, Bolvári, Soós. Csere: Madár, Récsei (liberók), Kotin, Varga, Nagy, Illés. Edző: Cseh Ferenc.

Sümegi szervával kezdődött a mérkőzés, amelyet két szolnoki pontszerzés követett. Kaposi vette kezébe az irányítást, jó szerváinak köszönhetően visszavették a vezetést a hazaiak.

Fej fej mellett haladtak a csapatok, de sümegi előny volt a jellemző, rendre egy-két ponttal a hazaiak mentek elöl. A szett végéhez közeledve az SRE remek játékkal közel nullára tudta redukálni hibáinak számát, így végül sima végjátékot láthattak a kilátogató nézők.

A Sümegi RE röplabdásai fontos győzelmet arattak a hétvégén
Fotó: Balogh Ákos

A vendégek tapadtak a Sümegre, tudták, hogy ha ez a szett elmegy, akkor valószínűleg a nyolcba jutáshoz sem fűzhetnek már vérmes reményeket. Ennek megfelelően a hátsérüléssel bajlódó utánpótlás-válogatott játékosuk is a pályára lépett, azonban ő sem tudta csapatát közelebb juttatni az ellenfélhez.

Pocsékul kezdődött a harmadik felvonás (1:5), majd maradt is a négy pont az első technikai szünetig (4:8). Aztán a szett közepén megkezdte a felzárkózást az SRE: Németh remekül nyitott, Madár és Récsei pedig jól állta a sarat védekezésben. A centertámadások rendre ponttal végződtek, így öles léptekkel haladt a Sümeg a győzelem felé. Teljesen felőrölték ellenfelüket a Veszprém megyeiek, a játszma végére már semmilyen ellenállást nem mutatott a Szolnok.

Németh Ödön: - A munkában hiszek, sokat gyakoroltunk az elmúlt időszakban, örülök a győzelemnek. Bízom benne, hogy Pécsre is vinni tudjuk ezt a formát, szeretnénk visszavágni az itthon elszenvedett vereségért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!