Sport

2015.04.24. 18:54

Legjobbak között a VUKE

Veszprém - Zsinórban tizennégy győzelmet szerzett a Veszprémi Utánpótlás Kosárlabda Egyesület (VUKE) U-11-es alakulata, amely a hétvégén a pécsi területi döntőben folytathatja pazar menetelését.

B. Virág Rita

Közel kétszáz csapat szerepel az utánpótlás-kosarasok számára kiírt Kenguru Kupa U-11-es korosztályában.

A VUKE a huszonnégy együttest felsorakoztató alapszakaszban az előkelő második helyet szerezte meg a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia egyik alakulata mögött. Petőfi Lajos társulata zsinórban tizennégy sikert szerzett, így biztosította be a továbbjutást.

A folytatásban a régiós legjobbak, így a veszprémiek is tornarendszerben küzdenek tovább. Minden négyes verseny első helyezettje továbbjut az országos döntőbe, a másodikak pedig a 9 16. helyért játszhatnak tovább. A VUKE most vasárnap Pécsett szerepel két helyi, valamint a fehérvári gárdával szemben.

Petőfi Lajos edző elmondta, mindössze másfél éve dolgoznak együtt a srácokkal, ezért különösen értékes az elért eredmény. Nem esélytelenül utaznak a Baranya megyei városba, szeretnének minél jobb helyen zárni. Erre meg is van minden lehetőségük, hiszen nagyon lelkesek a gyerekek és velük együtt szüleik is. Igaz, az egyik legjobb játékos nem tarthat velük, mert a héten ráesett egy pad a lábára.

Egyébként a szülők odaadását jelzi, olyan sokan kísérik el csemetéiket a pécsi viadalra, hogy egy külön nagy buszt kellett foglalni a közel negyven veszprémi szurkolónak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!