Sport

2016.12.01. 15:26

Látványos versenyre van kilátás - Vasárnap száznál is több indulóval, köztük jó pár nagy névvel rajtol el a futam

Veszprém - Száznál is több induló, köztük olyan nevek, mint a Turán-Zsiros vagy a Botka-Szeles páros az idei futamon, melyen összesen hetven kilométernyi gyorsasági szakasz várja a pilótákat.

Heffler Péter

1995-ben fordult elő először, hogy ralit hozhatott a sportág szerelmeseinek a Mikulás, akkor még csak azzal a céllal, hogy kitolja az október végén véget érő országos bajnokság szezonját. Azóta viszont kinőtte magát a verseny, és nem túlzás azt állítani, hogy a szezon egyik legjobban várt futama lett.

- Nagyon hamar elment ez a húsz év, hiszen tisztán emlékszünk még az első futamra, amikor magunk is kissé bizonytalanul álltunk hozzá, hogy vajon találkozik-e majd a mi elképzelésünk a versenyzők igényeivel, de örömmel mondhatjuk, hogy találkozott, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az előző tizenkilenc kör - fogalmazott Lakatos Róbert, a szervező Laroco Motorsport Egyesület elnöke.

A klub neve különben is garancia a pazar rendezésre, hiszen éppen a múlt héten zsebelhették be az idei legjobb ORB-futamért járó díjat, melyet a Veszprém-rali nyert el ebben az évben - már sokadszor. A különleges autós élmény tehát versenyzőnek, nézőnek egyaránt borítékolva van.

- Érdekesség, hogy erősebb mezőny jött össze, mint a bajnoki futamokra. Több a csúcskategóriás, R5-ös autó, mint bármelyik ORB-futamon, nagyobb a létszám, hiszen száznál is többen állnak rajthoz. Továbbá nagy örömünkre újra itthon száguld a Turán-Zsiros kettős és az Európa-bajnokságon induló Botka-Szeles páros.

Ráadásul azt is elmondhatjuk, hogy nemzetközi mezőny jött össze, mivel a honi pilóták mellett osztrák és olasz versenyzők is neveztek.

Ranga Péter

Az év végén ez már egy lazább verseny, nem osztanak bajnoki pontokat, ettől függetlenül mindenki gyorsan akar menni, ezzel én is így leszek!

Botka Dávid

Szeretek murván menni, és ha lehetőségem nyílik rá, el is indulok. A pályák évről-évre jobbak, ami garantálja az egyre színvonalasabb versenyt. Nyerni szeretnénk!

Varga Attila

Veszprémben versenyeztünk legutóbb, ezért várjuk különösen a Mikulás-ralit. A murvát különben is sokkal jobban kedveljük, mint az aszfaltot.

 

Tényleg egy rendkívül látványos versenyre van kilátás, amihez remek adalék, hogy több autóban navigátor ül majd a volán mögött, valamint sok, alsóbb kategóriákban versenyző pilóta próbálja itt ki magát valamilyen nagyobb gépben, ahol gyakorlatilag egy önfeledt autózással zárhatják a szezont - tette hozzá Lakatos Róbert, aki még felhívta az érdeklődők figyelmét, hogy csakis a kijelölt szakaszokon, illetve a biztonsági személyzet kéréseit betartva tekintse meg a futamot.

A közel hetven kilométernyi gyorsasági össztávval, három területen hat gyorsasági etappal készülő huszadik Mikulás-ralin elsősorban a Jutas-pusztai, illetve a Várpalota fölötti mező alsó része ajánlott a nézőknek.






Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!