Sport

2016.10.06. 17:45

Különleges váltóversenyt is rendeztek Kiskunmajsán

Kiskunmajsa - Kétnapos, két fordulóból álló összetett, egyéni országos rangsoroló és váltóversenyen álltak rajthoz megyénk tájfutói a közelmúltban.

Bényi Kálmán

A szeptember utolsó hétvégéjén Kiskunmajsa közelében megrendezett Jonathermál Kupán jellegzetes, homokbuckás talaj és változatos futhatóságú erdők, nyílt rétek és cserjefoltok alkotta terep fogadta a mintegy 260 nevezőt. Felüdülési lehetőségként a közeli termálfürdő állt a résztvevők rendelkezésére, ami kétségkívül a megmérettetés egyik legnagyobb vonzerejét jelenti évek óta.

A képen a váltó versenyszám dobogós helyezettjei láthatók Fotó: a szervezők

Eredmények: F12C: 3. Bálint Gergő (VHS), F16E: 3. Bálint Benedek (VHS), F18E: 2. Péntek Márton (BSC), F35A: 1. Molnár Zoltán (THT), F60A: 2. Horváth Tivadar (HER), F65A: 1. Vitéz László (HER), N45A: 1. Németh Zsoltné (VHS), N65A: 3. Gombkötő Zsuzsanna (VTC), nyílt technikás rövid: 1. Tóth Károly (VTC).

A megpróbáltatásoknak, ezzel még nem volt végük, ugyanis szombat délután, ráadásként, egy váltóversenyen is indulhattak azok a vállalkozó szellemű futók, akikben még maradt energia a középtávú futamot követően. A kétfős csapatok mindegyik tagjának két pályát kellett teljesítenie, egymást váltva. Itt négy Veszprém megyei csapat állhatott fel a dobogóra.

Váltóeredmények: a 35 év felettiek kategóriájában: 1. Molnár Zoltán, Tóth Attila (Tapolcai Honvéd SE), 2. Bálint Bence (VHS) és Vajda Balázs (THT), a 18 év alattiaknál: 1. Péntek Márton (BSC) és Ormay Mihály (Tabáni Spartacus), 2. Angyal Dániel, Bálint Benedek (Veszprémi Honvéd SE), 3. Bálint Ádám és Bálint Gergő (Veszprémi Honvéd SE).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!