Sport

2016.09.20. 18:54

Külön elismerés Szita Zoltánnak!

Soha nem látott összeállításban is biztosan nyert a Telekom Veszprém a Komló otthonában a férfi kézilabda NB I-ben.

B. Virág Rita

Komló-Telekom27:31 (13:19)
Komló, 1200 néző. V.: Sport 36
Komló: Granic, Selymes - Hoffmann, Trkulja 1, Szögi, Marcsek, Kékesi 2, Markovic 9 (3), Szöllősi 4, Sunajko, Nagy, Jerkovic 4, Wéber 2, Gebhardt 4, Pethő 1, Pazin. Edző: Kilvinger Bálint.
Telekom Veszprém: Alilovic - Gulyás 5, Ancsin 4, Blagotinsek 5, Schuch, Milasevic, Ugalde 6. Csere: Szél (kapus), Gyene, Kopljar 4, Aflitulin 1, Füzi 1, Schmid, Ligetvári 1, Szita 4, Fekete.
Edző: Javier Sabate.Kiállítások: 8, ill. 4 perc.Hétméteresek: 3/3, ill.

-.Soha nem látott összeállításban lépett pályára a Telekom Veszprém az eddig nyeretlen Komló otthonában a férfi kézilabda NB I-ben. A bakonyiak trénere, Javier Sabate ezúttal a fiataloknak és az újonc légiósoknak szavazott bizalmat.Nem kezdett igazán jól a Veszprém, a szellős védekezés és a pontatlan támadójáték miatt a hazaiak tapadni tudtak a címvédőre. Hol a Komló, hol a Telekom ment elől.

A 19. perc után azonban ritmust váltott a vendég csapat és 5:0-ás sorozattal 10:15-re alakította az állást.A félidő hajrájában Szita Zoltán remek passzokkal tömte a társakat és a gólgyártásból is kivette részét, s többek között neki köszönhetően 13:19-es eredménnyel ért véget a félidő.Szünet után gyorsan nyolcra hízott az előny (38. perc: 17:25), s ettől kezdve a Veszprémnek nem kellett különösebben megerőltetnie magát.

A fiatalok jól küzdöttek, a szélsők és Ancsin termelték a gólokat. A hajrában a Komló kozmetikázott az eredményen, de összességében simán nyert a címvédő.

Javier Sabate: - Örülök, hogy sok fiatal szerepelt ma nálunk. A fejlődésük szempontjából igen lényeges, hogy minél többet pályán legyenek. Különösen gratulálok Szita Zoltánnak.


Kilvinger Bálint: - Megpróbáltunk felnőni a feladathoz, igyekeztünk kiszolgálni a Veszprémet. Jót tett ez a meccs az önbizalmunknak is. A rengeteg néző is bizonyítja, milyen jó, hogy a Telekom ismét szerepel a magyar bajnoki alapszakaszban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!