Sport

2016.10.21. 14:52

Újoncok csatája következik a megye I-ben

Összecsap a két újonc a foci megye I 11. játéknapján. A derbiről és a többi mérkőzésről a hazaiak csapatkapitányát kérdeztük, aki szerint eddig kicsit lenézték őket.

Horváth Gábor

Magyarpolány-Tihany

A megye I mindkét újonca remekül szerepel eddig a szezonban. A polányiak 16 ponttal a kilencedikek, hazai pályán négymeccses győzelmi szériában vannak, legutóbb pedig a komoly játékerőt képviselő Almádi otthonában okoztak meglepetést. A Tihanyi FC ez idáig 17 egységet gyűjtött, s jelenleg hatodik a tabellán, a csapat a hatodik kör óta nem talált legyőzőre.

- Is-is - válaszolta Polt Péter csapatkapitány arra a kérdésünkre, hogy a jó sorozat az újoncok lendülete, vagy valóban ilyen erőt képvisel a mostani magyarpolányi együttes? - Fiatal, egységes csapatunk van, már a megye II-ben is éreztük, hogy többre hivatott a társaság - árulta el Polt Péter, aki megjegyezte: bár egy ideig nem volt egyértelmű, hogy vállalják a magasabb osztály jelentette kihívásokat, végül belevágtak. Elkészült a klub új öltözője, az utánpótlás létszámgondjait megoldották, a játékosok pedig vállalták a magasabb edzésszámot. Ugyan az első három meccsen csak egy pontot tudott gyűjteni a Polány, a folytatásban beigazolódott a döntés helyessége.

A Polánynak (középen Polt Péter) mostanában nagyon megy, de a Tihany is remek formában van
Fotó: Penovác Károly

- A Várpalota elleni meglepetés siker után jöttek a győzelmek. Úgy álltunk neki, hogy a bennmaradás a célunk, tudtuk, hogy mely csapatok azok, amelyekkel ezért meg kell küzdenünk. Előnyünkre vált, hogy az ellenfelek kicsit lenéztek minket, illetve nem ismerték csapatunkat - fogalmazott a középpályás, aki az előttük álló derbivel kapcsolatban kiemelte: bízik benne, nem járnak úgy, mint tavaly. A megye II későbbi aranyérmese ősszel és tavasszal is simán verte a későbbi második helyezettet. - Erősödtünk a nyáron, de a tihanyiak kerete jobb. Ráadásul két csatárunk, Piri és Wéber is sérült. Szoros csatát várok, háromesélyes a meccs, de mit is mondhatnék: mi nyerünk.

A polányi játékost a forduló többi összecsapásáról is kérdeztük.

Pét (15.)-Gyulafirátót (16.): - Lelkes a fiatal Rátót, de a Péti MTE hazai pályán esélyesebb, 3:1-re nyeri a kiesési rangadót.

Várpalota (8.)-Pápai Perutz (2.): A Palota erős csapat, ha jó napot fog ki, megszoríthatja a vendégeket, szerintem így lesz, 0:1-et tippelek.

Balatonfüred (1.)-Csetény (11.): - Papírforma egyes, 3:0-ra vagy 4:1-re nyer a Füred, amely nagyon masszív együttes.

Zirc-Dudar (13.)- B.-almádi (4.): - A Zirc eddig tudása alatt teljesített, szoros küzdelmet és döntetlent várok, 2:2.

Fűzfői AK (5.)-Ajka Kristály (7.): - Abszolút három- esélyes a találkozó. A Kristály inkább otthonában jó, szerintem 1:1 lesz.

Ugod (14.)-Devecser (12.): - A Devecser formába lendült, az Ugodnak pedig mostanában sokszor nem volt szerencséje. Ezzel együtt hazai sikert jósolok, 2:1.

Öskü (10.)-Úrkút (3.): - Ha az ösküiek jó formában lesznek, szoros meccs lehet, de a rutin a vendégek mellett szól, 1:2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!