Sport

2017.01.29. 15:16

Kosárlabda - Tripla háború zajlott

Pápa - Nem túl magas színvonalú ütközeten, igazi tripla csatában mindössze egy ponttal kapott ki a Motax KC Pápa Baján a férfi kosárlabda NB I/B-ben.

B. Virág Rita

Bajai FKSE-Motax KC 70:69 (24:16, 15:17, 19:25, 12:11)

Baja, 200 néző. V.: Gelencsér, Reisz, Mintál. Motax KC Pápa: Keresztes 7, Szanati 8, Kálmán 4, Majic 19, Bereczki 2. Csere: Horváth A. 9/6, Fülöp 9/9, Hadnagy 6/6, Horváth G. 2, Vajda B. Edző: Vajda József.

A Bajai Bácska legjobb dobói: Délity 22/15, Braun 15/9, Vukicevic 10.

Felváltva estek a kosarak a találkozó első perceiben (4. perc: 7:6), majd a bajaiaknál Délity zsinórban bevágott három triplát és ezzel a hazaiak magabiztosan nyerték meg a negyedet.

A második felvonásban a pápaiaknál a csereként beálló Fülöp válaszolt Délitynek három hármassal, egyenlített a Motax (28:28). Folytatódott a távoli dobások csatája: Braun újabb hármasával, és duplájával 39:33-ra alakult a meccs.

A térfélcsere után a pápaiak szoros védekezéssel és Horváth A. három pontosaival újra egalizáltak (19. perc: 55:55). Aztán egy újabb kosárváltás után 58:58-ra alakult az eredmény.

Fotó: Penovác Károly

A negyedik játékrészben a Baja megint két hármassal indított, viszont a pápaiak minden jó hazai kísérletre tudtak válaszolni, 36. perc: 64:63. Aztán a Motax újabb triplával 66:69-re vezetést szerzett két perccel a vége előtt. A Baja két kosárral fordított, míg a pápaiak az utolsó fél percben többször is rádobhatták a meccset eldöntő kísérletet, azonban mindet elhibázták, és így a hazai alakulat nyert.

Egy nem túl színvonalas mérkőzésen a pápaiak kezdő ötöse csődöt mondott, a cserék jól szálltak be a játékba, ám a döntő pillanatokban a rutinos játékosok hibáztak, így a hazaiak meglepő győzelmet arattak a vendégek felett.

Vajda József: - A Bonyhád meccs után meg kellett dicsérnem a csapatomat a fegyelmezettségéért, de most azt kell mondanom, ilyen bután, fegyelmezetlenül kosarazva nem is érdemeltünk győzelmet. Komoly fejmosásnak kell következnie, hogy visszataláljunk a helyes útra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!