Sport

2016.05.05. 11:05

Kosaras dzsembori

Pápa - A Veszprém megyei kosárlabdázás napját május 8-án, vasárnap rendezik meg a városi sportcsarnokban. Kora reggeltől, késő délutánig a kosárlabdáé lesz a főszerep vasárnap.

B. Virág Rita

- A legkisebbektől a legnagyobbakig, minden utánpótlás korosztály, és természetesen a felnőttek is képviseltetik magukat az eseményen - kezdte Vajda Balázs, a program egyik szervezője. - A Dobd be a kosárba! sportágfejlesztési programnak köszönhetően közel 180 gyermeket várunk egy nagyszabású dzsemborira, ahol a kicsiknek ügyességi feladatokkal készülünk. Ezen a napon rendezzük meg a megyei U14-es bajnokság négyes döntőjét, ahol az elődöntőben a Pápa KC a Várpalotai VUKE-val, míg a Fűzfői AK a Tapolcai Sasokkal méri össze erejét. Az első meccs 8.30-kor, a második 9.45-kor kezdődik - tudtuk meg.

A dzsembori 11 órakor indul, 12.45-kor a bronzmeccset, 14 órakor pedig a finálét bonyolítják le. A napot felnőtt megyei bajnokság fináléja zárja 15.30-kor, ahol a Pápa KC az Ook Press Veszprémmel csap össze. Az első meccsen a pápaiak örülhettek, közel 40 ponttal nyertek.

- Az elmúlt években indított utánpótlás programok lendülete töretlen. Reméljük, egyre több gyermek választja a kosárlabdát. Az idei példa is azt mutatja, hogy van jogosultsága iskolai és egyesületi szinten is a sportágnak megyénkben - hangsúlyozta Vajda Balázs.

Szeretnék megőrizni veretlenségüket

A Concordia Motax KCPápa NB I/B-s alakulata pénteken fogadja 17.45 órától a MAFC II együttesét. Vajda József tanítványai eddig remekül szerepelnek a 17-24. helyért zajló rájátszásban, hiszen az összes fellépésükön győztesen hagyták el a parkettet. A Pápa most a MAFC II-vel találkozik, amely egyelőre kieső helyen áll és mindkét rájátszásbeli találkozóját elbukta. Vajda József szakvezető kiemelte, nem nézegetik a tabellát, hazai pályán a győzelem az egyetlen céljuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!