Sport

2017.01.13. 18:58

Kosár NB I/B: Rangadót nyertek meg

Veszprém - Magas színvonalú, remek csatát vívott a HOYA Pannon Egyetem Veszprém az MTK Törökbálinttal a kosárlabda NB I/B-ben. A győzelemért meg kellett küzdeni.

B. Virág Rita

Veszprém-MTK

77:69 (20:17, 19:20, 22:14, 16:18)

Veszprém, 300 néző. V.: Tóth, Magyari, Esztergályos. HOYA Pannon Egyetem Veszprém: Simon 6, Pavlovic 13/3, Körtélyesi 14, Helmeczi 12, Kálló 5/3. Csere: Kámán 4, Jilling 10/4, Novák 6, Hegedűs 7. Edző: Mérész Csaba. MTK Törökbálint: Jakab 9/3, Mohay 4, Szántó, Boinitzer 3, Horváth K. 26/6. Csere: Szabó T. 18, Bihari 9, Bagi, Bognár, Dobos, Nagy A., Szántó. Edző: Szarvas Gábor.

Zsinórban kilenc győzelem után a tizedikre készült a HOYA Pannon Egyetem a nagy rivális Törökbálint ellen. A vendégek büntetőivel indult a rangadó, Helmeczi és Körtélyesi kosaraival azonban gyorsan átvette a vezetést a vendéglátó. Fej, fej mellett haladtak a felek (8:8), aztán Jilling és Hegedűs villanásaival minimális előnnyel várhatta a folytatást a Veszprém.

A második negyed elején a Törökbálint megpróbálta átvenni az irányítást, masszív védekezéssel és precíz támadásokkal rövidebb szakaszokra sikerült is. Azonban Mérész edző jól keverte a lapjait, Körtélyesi kosarakkal és passzokkal, Kálló pedig tűpontos hármassal vette ki részét a 34:29-es előny megszerzéséből.

A hosszabb szünetet követően Pavlovic első pontjaival kialakult az eddigi legnagyobb különbség (52:45). A bakonyiak védői nem hagyták levegőhöz jutni a vendégeket, ráadásul Helmeczi bravúros labdaszerzése után Novák dupláéival először nőtt tíz pont fölé a differencia (56:45). Persze nem dőlhetett hátra a HOYA, mert a brusztolós vendégek 61:51-re alakították az utolsó rész előtt az állást.

A veszprémiek a záró felvonásban is szigorúan védekeztek, s egyre idegesebbé vált az MTK, Pavlovic hármasával már 74:60 (37. perc) volt az eredmény. Horváth vette hátára csapatát, s irányításával 74:68-ra jött fel csapata. Körtélyesi és Simon megmozdulásai aztán pontot tettek a kiváló színvonalú mérkőzés végére.

Mérész Csaba: - A harmadik negyedtől kicsit jobban koncentráltunk, s ez pontokban is megmutatkozott. Nehéz mérkőzést vívtunk, nagy csata volt, gratulálok mindkét együttesnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!