Sport

2015.08.31. 15:45

A harmadik forduló válogatottja: Korpos beindult, száguld az Úrkút és a Veszprém

A Veszprém, az Úrkút és a Dudar két-két játékost delegált a harmadik forduló válogatottjába a labdarúgó megyei első osztályban. Íme a hétvége csapata!

Horváth Gábor

A várpalotaiak némi meglepetésre kiütötték a tavalyi ezüstérmes Fűzfői AK-t, amely az utolsó fél órában emberhátrányban küzdött. A meccs vége 5:1 lett, Dudás Ádám mesterhármast szerzett.

Az Öskü továbbra is hibátlan, a csapat magabiztosan gyűjtötte be a három pontot a Tapolca otthonában. A vendégektől Hulka Lászlót emeltük ki.

Korpos Tibor egyre gyorsuló ütemben termeli a gólokat, az úrkútiak kiváló csatára az első fordulóban egyet, a másodikban kettőt, ezúttal pedig három találatot jegyzett. A károsult a Péti MTE volt, a 6:1-re végződő meccsen többen is jó teljesítményt nyújtottak, Korpos Tibor mellett a címvédő „eszét”, a szintén rutinos Márton Gábort válogattuk be csapatunkba.

A Dudar küzdelmes összecsapáson fektette két vállra (2:1) a Gyulafirátótot, az újonctól a magabiztosan védő Mits Rolandot és az első találatot jegyző Turner Pétert emeltük ki.

A Balatonalmádi nem hibázott otthonában, többek között Primusz Márk jó teljesítményének köszönhetően kapott gól nélkül győzte le (2:0) a Peremartont. Sóskuthy Barnabás a 88. percben talált a Csetény hálójába, a Herend idegenben győzött és megszerezte szezonbeli első pontjait. A veszprémieknek az Ajka Kristály sem jelentett akadályt, a száguldó éllovas 6:1 arányban győzött, Burcsik Martin duplázott a meccsen, rajta kívül a hátvédsor erőssége, a szintén eredményes Szabó Levente került be a harmadik forduló válogatottjába.

A pápaiak Sümegen növelték tovább pontjaik számát, a rutinos Orovecz András személyében a hátsó alakzatból emeltünk ki játékost a Perutz FC soraiból.

Javítás: A Csetény-Herend mérkőzés jegyzőkönyve hibás volt, a vendégek győztes gólját nem Sóskuthy Barnabás, hanem Sóskuthy Zalán szerezte, így utóbbi a forduló válogatottjának egyik támadója!

A megye I góllövőlistájának élmezőnye: 1. Korpos Tibor 6 gól, 2. Burcsik Martin 4, 3. Lendvai Károly (B.- almádi), Weibel Dávid (VBSK), Hauser Tibor (Devecser), Dudás Ádám (VBSK), Kun Szabó Attila (Ugod), Adorján Gergő (Úrkút) 3-3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!