Sport

2017.01.18. 14:47

Könnyed ujjgyakorlat - megvan a második győzelem a világbajnokságon

Rouen, Veszprém – Felszabadult és könnyed játékkal megszerezte második győzelmét a magyar férfi kézilabda-válogatott a franciaországi világbajnokságon.

B. Virág Rita

Szaúd-Arábia-Magyarország 24:37 (10:17)

Rouen.

SZAÚD-ARÁBIA: Mo. Alsalem, Alsaeed, Almutairi (kapusok), Abu Alrahi 1, Alabas 1, Alabbas 1, Alabdulali 3, Alhammad, Aljanabi 2, Alkhadrawi 4, Almohsin 7, Alobaidi, Ma. Alsalem 2, Mo. Alsalem 2, Alzaer 1, Saeed. Szövetségi kapitány: Nenad Kljaic.

MAGYARORSZÁG: Mikler, Fazekas (kapusok), Ancsin 2, Balogh 1, Bánhidi 4, Bodó 2, Császár 9 (4), Gulyás 4, Harsányi 1, Jamali 2, Juhász 3, Lékai 4, Ligetvári 1, Schuch, Szöllősi Sz. 2, Zubai 2. Szövetségi kapitány: Javier Sabaté.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 1/0, ill. 5/4.

Gulyás góljával, majd Bodó duplájával kezdődött a magyar és szaúdi szempontból is sorsdöntő találkozó (0:3). A közel-keleti együttes ugyanis még nem tett le arról, hogy kiharcolja a továbbjutást, ezért mindenképpen azzal a céllal lépett pályára, hogy a mieink legyőzésével kivívja a nyolcaddöntős szereplést. Sem Miklernek, sem a csapattársainak nem igazán tetszett a szaúdiak elképzelése, s ez nemcsak remek védésekben, hanem gólokban is megmutatkozott (9. perc: 1:7).

A nagy elánnal kezdő magyarok játékát a szaúdiak időkéréssel igyekeztek megtörni. A kapuban is cseréltek a fehér-zöld mezesek, s elől is pontosabb támadásokat vezettek, így az első negyedóra végén 5:8-ra alakult az állás.

Lékai vetett véget a góltalan magyar perceknek, és újabb magyar találatoknak, illetve az ekkor még 53 százalékkal védő Miklernek köszönhetően ismét öt lett közte (23. perc: 12:7). Sőt, Juhász labdaszerzését és ziccerét követően 7:13-ra alakult a meccs.

Forrás: francehandball2017.com

Állandósult a hat gólos differencia, a 29. percben pedig egy gyors támadás végén Zubai löketével 9:16-ra vezettek a magyarok, és ez a hétgólos különbség a játékrész végére már nem is változott.

A második játékrészre Fazekas váltotta Miklert a kapuban, a hét mezőnyjátékossal támadó szaúdiak azonban gyorsan gólt szereztek. Császár hetesből volt eredményes, Jamali átlövése is a szaúdiak kapujában landolt. A 35. percben Gulyás remek védekezésének és ziccereinek köszönhetően kialakult az eddigi legnagyobb különbség (12:21). Ancsin bombája után pedig tízet számolhattak a magyar nézők a fehér mezes csapatra.

Javier Sabate szövetségi kapitány legénysége felszabadultan és nagy kedvvel kézilabdázott, míg Szaúd-Arábia egyre inkább kedvetlenebbé vált. Ez azt jelentette, hogy fokozatosan nőtt a magyarok előnye, s még egy-két elhamarkodott akció is belefért (46. perc: 16:28).

A hajrában már csak a különbség mértéke volt kérdéses. A mieink jól küzdöttek, nem kellett magukból mindent kiadniuk, és így is szépen termelték a gólokat. Az 58. percben 21:34 állt az eredményjelzőn. Az utolsó percek összességében magyar örömjátékot hoztak, nem maradt több nyitott kérdés, és az is eldőlt, a mieink továbbra is versenyben vannak a csoport harmadik helyének megszerzéséért.

A meccs emberének Császár Gábort választották meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!