Sport

2015.08.01. 19:16

Kizárták a wimbledoni bajnokot a válogatottból

Balatonfüred - Sportemberhez méltatlan viselkedés miatt kizárták a magyar korosztályos válogatottból Gálfi Dalmát és Stollár Fannit, a wimbledoni teniszbajnokság junior páros versenyének győzteseit.

B. Virág Rita

A Magyar Tenisz Szövetség elég szűkszavúan fogalmazta meg a kizárás tényét, a közleményben arról írnak, a füredi tehetség és párja, valamint Szintai Dávid és Valkusz Máté is erre a sorsra jutott. A magyar válogatott Svájcban vett részt az Európa-bajnoki selejtezőn, ahol a lányok helyére behívott játékosok olyan jól szerepeltek, hogy kivívták a továbbjutást. A fiúkat ellenben vissza kellett léptetni, nem volt kikkel pótolni a kizárt sportolókat.

Sportemberhez nem méltó viselkedésről számolt be a szövetség, de pontosan nem derült ki, hogy mi is történt.

Lapunk próbálta utolérni Gálfi Dalmát, hogy megtudjuk, mi áll a háttérben, de egyelőre nem sikerült beszélnünk a wimbledoni bajnoknővel.

A hírt kommentelők hozzászólásaiból talán arra lehet következtetni, a két fiú és a két lány kirúgott a hámból és felöntött a garatra, de ez szigorúan csak találgatás.

Sokan azt  nehezményezik, hogy a szövetség pontosan nem mondta el, mi történt, milyen okok vezettek a kizáráshoz. Egyesek azt írták: "Beindultak a hormonok!".

A wimbledoni siker után sikerült szóra bírnunk Gálfi Dalmát, aki nagy elánnal készült az U18-as svájci egyéni Európa-bajnokságra. Szeretett volna a legjobbak közé jutni, azonban ez nem sikerült neki. A svéd Julia Rosenquiste már a viadal elején búcsúztatta, ami a balatonfüredi lánynak nagy csalódás volt.

A csapat Európa-bajnokság selejtezőjében már nem volt lehetősége bizonyítani, így a jövő heti franciaországi Eb-döntőben sem mutathatja meg tudását.

Granvilleben egyébként a kontinens nyolc legjobb csapata verseng majd a helyezésekért, hazánk mellett a csehek, az oroszok, a fehéroroszok, a britek, a spanyolok, a hollandok és a szlovákok jutottak be a döntőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!