Sport

2016.10.16. 17:01

Kiválóan szerepeltek a balatonalmádi karatékák a hévízi Európa Kupán

Balatonalmádi - A Balatonalmádi Shotokan Karate-Do Sportegyesület négy versenyzője összesen hét érmet, köztük négy aranyat szerzett a Hévízen megrendezett Shotokan Karate Európa Kupán.

Polgár Tibor

A rangos nemzetközi versenyre több mint húsz karateegyesület mintegy kétszáz sportolója nevezett. Mindkét versenyszámban, vagyis küzdelemben (kumite) és formagyakorlatban (kata) is megmérettette magát a balatonalmádi négy karatéka, akik Rézmüves Miklós ötdanos karatemester, egyesületi elnök vezetésével nagyszerűen szerepeltek: összesen két arany-, három ezüst-, valamint két bronzérmet nyertek.

A balatonalmádi karatékák nagyszerűen szerepeltek a hévízi Európa Kupán Fotó: Balatonalmádi Shotokan Karate-Do Sportegyesület

Farkas Bence a korosztályában küzdelemben aranyérmes, míg formagyakorlatban ezüstérmes lett. Csontos Tamás kata versenyszámban aranyérmet, kumitében pedig bronzérmet nyert. Rézmüves Ádám küzdelemben a bronzéremig jutott. Varga Orsolya a felnőttek mezőnyében, a fekete öves mesterek között katában és kumitében is ezüstérmet szerzett – tájékoztatta a Naplót Rézmüves Miklós. Mint mondta, a balatonalmádi karatékák számára ez volt az őszi versenyidőszak első versenye. Hozzátette, készülnek a további országos megmérettetésekre, és az év végén megrendezendő magyar bajnokságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!