Sport

2016.09.25. 17:30

Kiütéses pápai siker - Kétgólos hátrányból állt fel a sereghajtó

A Pápa és a Füred sem kímélte ellenfelét a labdarúgó megye I hetedik fordulójában. Az úrkútiak rangadót nyertek, a sereghajtó Zirc-Dudar két gólos hátrányt dolgozott le.

Horváth Gábor

Devecser SE-Tihanyi FC 0:2 (0:0)

Devecser, 100 néző. Jv.: Krasznai R.

Devecser SE: Csepregi - Csicsics, Orbán, Cserna, Tisonyai, Szőllősi (Horváth G.), Illés, Burucs (Rába), Szélessy, Király, Szakonyi (Horváth R.). Edző: Cserna Róbert.

Tihanyi FC: Sárdi - Erőss, Klauz (Kovács Á.), Nemes G., Kötél, Németh K., Burgyán, Gál (Somosi), Keszei (Németh T.), Nemes Á. (Berecz), Pass. Edző: Lukács István.

Gólszerzők: Somosi, Pass.

A végig fegyelmezetten játszó vendégcsapat megérdemelt győzelmet aratott a mélyen tudása alatt futballozó hazai együttes ellen.

Jók: senki, ill. mindenki.

 

BFC-Péti MTE 7:1 (5:0)

Balatonfüred, 150 néző. Jv.: Szikra G.

Balatonfüredi FC: Szalkai (Fogarasi) - Emperger, Garics, Hahn, Reznyák, Krén, Kós, Tóth P., Mátó (Dani), Sergő (Pranjko), Ódor N. Edző: Beszédes Sándor.

Péti MTE: Közép - Tordai, Kakas, Bálint, Pavelka (Lendvai), Lukács, Kazári G., Kun, Zám, Kazári P. (Málik), Szentgyörgyvári (Horváth G.). Edző: Pavelka Béla.

Gólszerzők: Tóth P. (3), Sergő (2), Dani, Kós, ill. Zám. Kiállítva: Kakas (22.), Lukács (22.).

A várakozásnak megfelelően támadólag lépett fel a BFC, s a 20 percben már vezetett is. Két perccel később a játékvezető megsértéséért Kakas, majd Lukács részére is villant a piros lap. A második játékrészben a hazai csapat hármat is cserélt, a fiatalok jól szálltak be, de az adódó helyzetek a félidő feléig mind kimaradtak. Egy pillanatig sem volt kétséges a füredi győzelem, főleg a két kiállítás után.

Jók: Tóth P., Reznyák, Garics, ill. Közép.

A csíkos mezes balatonfürediek magabiztosan fektették két vállra vetélytársukat Fotó: Penovác Károly

FAK-VBSK 0:1 (0:1)

Balatonfűzfő, 150 néző. Jv.: Gáspár A.

Fűzfői Atlétikai Klub: Radnai - Vati, Szabó P. (László), Balatoni, Polgár, Auerbach, Espár, Varga T., Wellesz, Nyári, Humli. Edző: Horváth Ferenc.

Várpalotai BSK: Kalapács Á. - Borbás, Új, Papp R., Szeleczki, Józan (Dudás), Kalapács R., Borbély (Zsupek), Szurok, Bogdán, Kaufmann. Edző: Pencz Norbert.

Gólszerző: Kaufmann.

Kiállítva: Auerbach (77.).

Gyenge, alacsony színvonalú futballt hozott az első félidő. A második játékrészben valamivel javult a játék, de így is messze elmaradt a megyei I első osztály színvonalától. A vendégek egy távoli lövéssel szerezték meg a három pontot. A szép számú közönség nem ilyen produkciót érdemelt.

Jók: senki, ill. senki.

 

Zirc-Dudar-Ajka Kristály 2:2 (1:2)

Zirc, 150 néző. Jv.: Molnár I.

Dudar SE: Tálos G. - Vachtler (Borbás), Pálfi, Kiss Cs., Eszlinger, Tálos D., Szemmelveisz I. (Papp S.), Nagy K. (Resperger), Horváth B., Turner, Csordás. Edző: Kozma Csaba.

Ajka Kristály SE: Szalai - Móger (Ménes), Udvardi, Horváth L., Kardos, Szabó Z., Kovács K., Hauser (Schönberger), Bakos, Szabó B., Traista (Székely). Edző: Sipos Tamás. Gólszerzők: Borbás, Pálfi, ill. Kovács K., Hauser.

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, fél óra leforgása alatt két gólos előnyt szereztek. Ezt követően kiegyenlített játék alakult ki. A második félidőben a hazaiak nagyobb sebességgel játszottak és megérdemelten egyenlítettek.

Jók: Tálos D. Pálfi, ill:Kovács K. Hauser T.

 

Öskü FC-Csetény SE 5:1 (3:0)

Öskü, 200 néző. Jv.: Nedvesi R. PV

Öskü FC: Bálint - Szabó Zs. (Horváth R.), Gáspár, Szabó Z., Szakács, Dufek (Takács), Bódis (Bostai), Horváth L. (Lóczi), Talián, Hulka, Barcza. Edző: Fekete István.

Csetény SE: Mits - Hornyacsek (Komenda), Bíró, Vincze, Csomai, Kottyán, Szenft, Rummel, Nagy R., Nagy E., Pass (Orbán). Edző: Nagy László. Gólszerzők: Barcza (2), Horváth L. (2), Talián, ill. Pass. Kiállítva: Rummel (56.).

A rengeteg helyzetet kidolgozó ösküi csapat ilyen arányban is megérdemelten tartotta otthon a három pontot. A mezőnyben jól futballozott Csetény, de a gólkülönbség a vendégekre nézve hízelgő.

Jók: Szabó Z., Barcza, Bódis, Hulka B., Horváth L., ill. Kottyán, Mits, Csomai.

 

Magyarpolány-GySe 2:0 (1:0)

Magyarpolány, 150 néző. Jv.: Magyar Á.

Községi SE Magyarpolány: Kócsár - Molnár P., Németh A., Gottfried, Döbrösi, Magyar, Vöröskői, Polt (Adorján), Véber Gergő (Óbermayer), Wéber, Piri (Mód). Edző: Piri Ottó.

Gyulafirátót SE: Gyurmánczi - Czirókai (Balta Z.), Szabó G., Horváth T., Ring, Péteri, Balta N. (Vajda), Kálmán, Veinperl (Peintler), Kungli, Kovács K. Edző: Hagymási Zoltán.

Gólszerzők: Piri, Szabó G. (öngól).

Az első félidőben a polányiak több helyzetet is kidolgoztak, amiből egyet sikerült értékesíteni, azonban a rátóti kontrák is veszélyesek voltak. A második félidőben az első öt percet leszámítva a hazai csapat a kezében tartotta a mérkőzést, megérdemelt győzelem.

Jók: Kócsár, Piri, ill. Gyurmánczi

 

Úrkút SK-BSE 2:0 (0:0)

Úrkút, 200 néző. Jv.: Horváth P.

Úrkút SK: Kádár - Kuti, Tróbert, Garai, Márton (Pfaff), Prodanovits (Imre), Takács, Pávlicz (Weibel), Marics M., Czaha, Keller (Sáringer). Edző: Garai Péter.

Balatonalmádi SE: Borda - Jakab, Primusz, Blaski, Straub, Dévényi, Stiger Ákos, László (Petróczi), dr. Márki, Juhász, Mékli. Edző: Varga Tamás.

Gólszerző: Márton (2).

Szikrázó napsütésben, igazi futballidőben kezdődött a mérkőzés. Lassan, körülményesen adogatott mindkét csapat, a vendégek kontrákra helyezték a hangsúlyt. Az első helyzet a hazaiak előtt adódott, de Keller ordító helyzetben hibázott. A folytatásban is az úrkútiak próbálkoztak, de a vendégek jól védekeztek, és két távoli kísérletük alig tévesztett célt. Az Úrkút a félidő végén Tróbert fejesével veszélyeztetett.

A második játékrészben a hazaiak kettős cserét hajtottak végre, amitől veszélyesebb lett támadójátékuk. Márton hatalmas gólt lőtt Weibel passzából, majd miután a vendégek több kockázott vállalva feljebb merészkedtek, egy kontra után Takács adott ziccerlabdát a veterán játékosnak. Ezzel gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. A hazaiak a második félidei játékukkal megérdemelten nyerték meg a mérkőzést a kulturáltan, szervezetten játszó vendégek ellen.

Jók: Márton, Tróbert, Weibel, Takács a mezőny legjobbja, ill. Juhász, Dévényi, Blaski, Márki.

Meglepetésre készültek, kiütés lett a vége

Ugod SE-Perutz FC 0:8 (0:3)

Ugod, 400 néző. Jv.: Babos T.

Ugod SE: Samu - Hegedűs (Egyed), Bakos, Molnár L., Strommer (Horváth D.), Zsirai, Vesztergom, Szommer (Horváth M.), Pető (Császár), Hegyi, Róka (Budavári). Edző: Pintér Csaba.

Pápai Perutz Futball Club: Simon - Venczel, Horváth Á., Baldauf (Mogyorósi), Nagy P. (Ughy), Iványi, Bolla (Györkös Z.), Kovács Sz., Szép (Györkös B.), Horváth T., Szalai (Barcsa). Megbízott edző: Oravecz András.

Gólszerzők: Venczel (4), Nagy P. (2), Iványi, Szalai.

Kiállítva: Hegyi (73.).

A vendégek hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést, a 3. percben Samu védett Baldauf lövése után. A 10. percben hazai ötösön pattogott a labda egy Perutz szöglet után, az utolsó pillanatban tudott felszabadítani Bakos. A 23. percben góllá érett a vendég nyomás, Iványi lövése után Nagy Péter elé került a labda, aki a kapu közepébe passzolt. Nem hagyott alább a vendégnyomás, a 26. percben Horváth Ádám készítette le a játékszert Nagy Péternek, aki megszerezte saját és csapata második találatát. Venczel Zoltán a 32. percben eldöntötte a mérkőzést, Horváth Ádám beadását kegyetlen erővel fejelte a léc alá.

A hazaiak váltottak a szünetben, de dominálni nem tudtak, a pápai rohamok következtében az 51. percben Venczel, majd egy szép akció végén a 70. percben Szalay Gábor mattolta az ugodi védelmet. A 72. percben Venczel, majd egy szép szabadrúgást követően Iványi növelte a vendéggólok számát, az utolsó találat Venczel nevéhez fűződött a 90. percben.

Jó idő, sok néző, a bravúr elmaradt. A Pápai Perutz FC jó játékkal, hamar eldöntötte a három pont sorsát, kiütéses győzelmet aratott a nagyon enervált játékkal előálló hazaiakkal szemben. Az Ugodnak nem termett ma sok babér, hamar el kell felejtenie ezt a mérkőzést és rá kell koncentrálnia a vetélytársak elleni pontok szerzésére.

Pintér Csaba: - Először is gratulálok a Pápának, nagyon jól futballoztak. Meglepetésre készültünk, kiütéses vereség lett a vége. Mennünk kell tovább, a saját vetélytársaink ellen kell nyernünk.

Oravecz András: - Jó játékkal, megérdemelten nyertük meg ilyen arányban is a mérkőzést a hősiesen küzdő Ugod ellen.

Jók: Bakos, Strommer, ill. mindenki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!