Sport

2016.05.03. 10:44

Kisorsolták a Final Four elődöntőit!

Köln, Veszprém - A címvédő Barcelonát kiejtő, THW Kiel ellen kell összemérnie erejét az MVM Veszprém alakulatának a férfi kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében.

B. Virág Rita

Gulyás Péter, az MVM Veszprém jobbszélsője szerint törvényszerű volt, hogy újra a német bajnokot kapják ellenfélnek, utalva arra, hogy az elmúlt két évben mindkétszer a Kiel ellen vívták az elődönőt. Két évvel ezelőtt, 29:26-ra a német alakulat jutott be a fináléba, viszont tavaly a Veszprém alaposan meglepte ellenfelét és 31:27-re nyert.

- Lehet, hogy egyesek papíron erősebbnek gondolnak minket, de a Final Fourban bármi megtörténhet, ott nincs olyan, hogy papírforma. Ötven-ötven százalékot adok mindkét csapatnak. A Kiel mellett szól, hogy kiütötte a Barcelonát, visszatértek a sérültjeik, a játékosok tele vannak pozitív energiákkal. Persze mellettünk is sok érvet tudnék felsorakoztatni, viszont az egyik legfontosabb, hogy sokkal több veszprémi szurkoló lesz, mint eddig bármikor és az ő biztatásuk óriási erőt adhat nekünk - fogalmazott a játékos, akit az elmúlt héten igencsak legyengített egy vírus, nem is tudott edzeni a negyeddöntő visszavágó előtt.

A kölni sorsolásra Andreas Nilsson is bejelentkezett a veszprémi serlegteremből.

- Nagyon kemény ellenfél a THW Kiel, ezt jól tudjuk, hiszen tavaly az elődöntőben és a csoportmeccsek során is összemértük tudásunkat. A célunk azonban a végső győzelem, a BL-trófea elhódítása - fogalmazott a beálló.

A németeket képviselő Niclas Ekberg úgy fogalmazott: - Világklasszis játékosok alkotják a Veszprém csapatát, de a kézilabdában minden lehetséges.

A másik ágon a lengyel Kielce a francia PSG-vel meccsel. Május 28-án az elődöntőket, másnap a bronzmeccset és a finálét tartják, 15.15 órától és 18 órától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!