Sport

2017.06.25. 20:00

Kínai pingpongosok tartottak bemutató edzést a pápaiaknak

PÁPA Nem mindennapi vendégek látogattak el a Pápa és Környéke Asztaliteniszezői SE (PÉKA) edzésére.

Haraszti Gábor

Két edzővel ugyanis a Zhejiang, valamint a Nantong Egyetemről tíz kínai asztaliteniszező érkezett a városba, hogy egy bemutató edzés keretében ízelítőt adjanak abból, miért is tartják őket a világ legjobb játékosainak.

A délutánt dr. Bánhidi Miklós főiskolai tanár, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar Rekreológiai Intézeti Tanszék irányítója szervezte meg, aki érdeklődésünkre elmondta, a Bánhidi Márk Alapítvány cserediákprogramjának köszönhetően sikerült megvalósítani a napot, melynek remélhetőleg a jövőben lesz folytatása.

- Az idei miniolimpia programjában is helyet kapott az asztalitenisz, ennek keretében egy kiállítással egybekötve ismét megrendeztük a Bánhidi Márk Emlékversenyt. Erre az alkalomra úgy gondoltam, vezető játékosokat invitálok meg, hogy megmutassák, milyen magas szinten lehet ezt a játékot játszani, előtte pedig az egyesület tagjainak adtak néhány jó tanácsot. Úgy gondolom, mindenki tanulhat a találkozóból, a pápaiak ízelítőt kaphatnak abból, hogy a kínaiak mennyire szeretik ezt a sportot, és tudnak mesélni arról, hogy a pingpong nemcsak egy nyerési lehetőség, hanem egy eszköz arra, hogy hogyan élhetünk érdekesebb, jobb, vidámabb életet, hogyan szerezhetünk barátokat. Sokat elmond a vendégeinkről, hogy az egyik edző testvére négyszeres olimpiai bajnok, a másik tréner a Kínai Asztalitenisz Szövetség metodistája, az ő feladata, hogy megmutassa a kínaiaknak, milyen a helyes ütőfogás, testtartás, felhívja a figyelmet a lábmunkára és a szervafogadásra. Nagyon érdekes nézni őket, más megvilágításba kerül ez a sport - fűzte hozzá Bánhidi Miklós.

Két edzővel a Zhejiang, valamint a Nantong Egyetemről tíz kínai asztaliteniszező érkezett a városba. A vendégek egy érdekes bemutató edzés keretében ízelítőt adtak abból, miért is tartják őket a világ legjobb játékosainak. Fotó: Haraszti Gábor

A kínai delegáció a közel egyhetes látogatás során ellátogatott a komáromi Selye János valamint a győri Széchenyi István Egyetemre, Pápán pedig megtekintették az Esterházy-kastélyt, a Városházát és a Játékfesztivál különböző programjait.

Ahogy arra számítani lehetett, a miniolimpián természetesen a kínaiak gyűjtötték be az elsőségeket, junior kategóriában a fiúknál Yang Huaxin, a lányoknál Deng Ruyue diadalmaskodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!