Sport

2017.08.01. 16:25

Kínából is érkeznek - Mintegy ötszáz mérkőzést rendeznek az idei Cell Cupon

VESZPRÉM - Közép-Európa legnagyobb nemzetközi kézilabda-fesztiválját az idén már huszonegyedik alkalommal rendezik meg. A Cell Cupra 21 ország 141 csapatát várják.

B. Virág Rita

Veszprém sorrendben tizennegyedik alkalommal lesz a házigazdája a Cell Cupnak. A megyeszékhelyen és a környező településeken - Várpalotán, Balatonfüreden és Alsóörsön - tíz helyszínen tartanak majd kézilabda-mérkőzéseket augusztus 6-12.-e között, mintegy ötszáz ütközetet bonyolítanak le. Fontos megemlítenünk, hogy a legjobb csapatoknak arra is lehetőségük adódik, hogy a Veszprém Aréna impozáns épületében is pályára lépjenek, ugyanis valamennyi kategória elődöntőit és fináléit itt rendezik meg.

A kedden megtartott sajtótájékoztatón Némedi Lajos, Veszprém alpolgármestere nemcsak biztosította a szervezőket a város támogatásáról, hanem a rekkenő hőségre is felhívta a figyelmet.

 

Süle Nándor főszervező kitért rá, hogy eddig összesen 55 országból érkeztek csapatok, s az idén két újjal bővült a lista: a Cell Cupra először neveztek kínai, illetve mexikói együttesek. Indiából, Elefántcsontpartról és Algériából pedig vízumproblémák miatt nem érkezhettek meg a jelentkezők.

Süle Dániel, az esemény másik szervezője arról beszélt, sikerült a Kínai Kézilabda Szövetséggel olyan kapcsolatot létesíteni, amely lehetővé teszi a hosszú távú együttműködést is.

Mint megtudtuk, a Magyar Kézilabda Szövetség 23 játékvezető-párost delegál az eseményre, akik a rendezvény végén vizsgázva adhatnak számot felkészültségükről. A nemzetközi színtérről további 15 játékvezető-párosnak biztosít a torna gyakorlási, felkészülési lehetőséget.

A helyezett gárdák egyedi díjat kapnak, a győztes, külön erre a célra, iparművész által készített koronát vehet át. A dobogósok pedig szintén különleges serleget és érmeket kapnak.

A Cell Cup megnyitóját hétfőn 19.30 órakor tartják a Veszprém Arénában, ahol egyedülálló és igen látványos show-műsorral várják a bevonuló résztvevőket. A záróünnepély pénteken 19 órakor kezdődik, ugyancsak a Veszprém Arénában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!