Sport

2017.08.24. 18:10

Kíméletlen volt az időjárás - A tizennyolc éremből öt arany jutott

TATABÁNYA Tizennyolc éremmel tértek haza megyénk tájfutói a nyári időszak egyik legjelentősebb tájékozódási futóversenyéről, a Vértes-kupáról.

Bényi Kálmán

A megyei és országos bajnokságsorozat nyári szünetében is több kisebb-nagyobb tájékozódási futóversenyt rendeznek az ország különböző pontjain, amelyek közül a Veszprém megyei tájfutók részvétele és sikeres szereplése szempontjából kiemelkedik a Vértes-kupa kétnapos országos rangsorolóverseny.

Mérő Edit sajtóreferens lapunk érdeklődésére a nívós viadalról elmondta: - A közelmúltban, Tatabánya belterületén - egy teljesen új terepen - lakótelep és parkerdő jellegű részeken, helyi védettségű természetvédelmi terület érintésével, egy rövidtávú futamra, míg a következő napon Várgesztesen, a vár környékén, markáns domborzati formák, és meredek sziklás hegy-oldalak között, normál távú futamra került sor. A megmérettetés a nyári versenyek várható időjárási eseményeinek teljes tárházát felvonultatta. A városban tikkasztó hőség, majd a forróságot enyhítő szemerkélő eső, míg a hegyen a vihar elvonulását követően, a párás erdő jelentett extra terhelést a futók számára. A tájékozódási feladatok hibátlan teljesítése, és az összetett időeredményük alapján tizennyolc Veszprém megyei induló ért el dobogós helyezést.

A fotón a Veszprémi és a Tapolcai Honvéd sportegyesületek dobogós helyezettjeinek egy része látható - Fotó: Bálint Mónika

Eredmények: F12C: 1. Blaskó Benedek (VHS), 3. Nedves Örs (THT). F14B: 1. Bálint Ádám, 3. Bálint Gergő (mindketten VHS). F21A: 2. Molnár Attila (THT). F55A: 3. Kaptur József (VHS). F60A: 2. Horváth Tivadar (HER). F65A: 1. Ládi János (BTK), 2. Bacsó Attila (HER), 3. Tüskés György (SÜN). N12C: 2. Molnár Boglárka (THT). N18B: 3. Gazsó Laura (BTK). N21C: 2. Heuer Adrienn (THT). N21BR: 2. Mérő Edit (VHS). N50A: 3. Kapturné Bíró Anna (VHS). N60A: 1. Komár Béláné (HER).

Nyílt Technikás: 1. Bálint Benedek, 2. Bálint Bence (mindketten VHS).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!