Sport

2016.01.22. 18:24

Kikapott az éllovastól a Balatonfüredi KSE

Balatonfüred - Kemény, olykor véres csatát vívott az osztrák listavezetővel a füredi kézilabdacsapat. Rengeteg gól és nagy harc az edzőmeccsen.

Horváth Gábor

BKSE-HC Fivers-WAT Margareten 31:34 (17:14)
Balatonfüred. V.: Dobrovits, Tájok.
Balatonfüredi KSE: Fazekas, Rózsvölgyi (kapusok), Gábori 3, Kasparek 6, Szöllősi 4, Zdolik 4, Ligetvári 1, Gerdán, Kemény 3, Németh, Bóka 4, Mátó, Gyene 3 (1), Vasvári, Törteli, Győri 2, Nemes. Edző: Csoknyai István.

Az osztrák bajnoki listavezetőt fogadta péntek este Balatonfüredi KSE edzőmeccsen. A vendégekről úgy hírlett, nem rossz a csapatuk, s ezt gyorsan bizonyították, elszántak védekeztek, villámgyorsan indítottak, pontosan lőttek, 5. perc: 1:4.

A BKSE fokozatosan jött fel, Gábori a 14. percben egyenlített, majd a vezetést is megszerezte a házigazdának, 10:9.

A bécsiek a folytatásban már nem védekeztek annyira hatékonyan, Zdolik harmadik találatával 15:11 volt az állás a 24. percben. Az első játékrész után három góllal vezetett a Füred.

Szünet után ismét nagy elszántsággal lépett pályára az osztrák együttes, amely szépen tartotta magát. Bóka, Kasparek, majd Szöllősi volt eredményes, de a HC Fivers nem szakadt le, 39. perc: 23:21.

A hangulat olykor kicsit paprikássá vált, a hazaiak finoman szólva nem értettek egyet egy-két bírói ítélettel, Bóka Bendegúz vérző szájjal jött le a pályáról.

A 47. percben 27:26 volt az állás, többször is hibázott a Füred, egalizált az ellenfél, 27:27. Edzőmeccshez képest egész kis komoly csata bontakozott ki, mindkét oldalon jó párszor volt szükség ápolásra. A hajrához közeledve a bécsi csapat vette át a vezetést, 54. perc: 28:29. Sőt, nem sokkal később háromra nőtt a vendégek előnye. Nem is volt már visszaút a Fürednek, amely hiába vezetett a találkozó nagy részében, vereséget szenvedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!