Sport

2015.05.31. 13:13

Kielce kontra Kiel: A lengyeleké a bronz

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének bronzmeccsén az elődöntők két vesztese: a lengyel KS Vive Tauron Kielce és a THW Kiel mérkőzött meg a harmadik helyért és az éremért.

B. Virág Rita

15:15

A kölni szervezők ott folytatták vasárnap, ahol tegnap abbahagyták. Profi showműsor vezette fel a Kielce-Kiel mérkőzést: két remek táncos műsorát kapcsolták össze a Final Four indulójával.

A bemutatás most ért véget. A lengyel szurkolók természetesen már nagy erőkkel buzdítják övéiket és ebben számíthatnak majd a veszprémi nézők segítségére is. Kérdés, a két tábor ereje elég lesz-e túlharsogni a németeket.

16:00 Döntetlen az első félidőben

Igazi küzdelmet hozott a Final Four bronzmeccsének első félideje. Ugyan a játékrész első felében a Kiel vezetett, de aztán a lengyelek átvették az irányítást és a németek 5:4-es vezetése után 7:5-re, majd 9:7-re fordítottak. A Kiel Lundström duplájával utolérte ellenfelét, s ezt követően fej-fej mellett haladtak a csapatok. Végül az első 30 perc 12:12-es döntetlennel zárult.

16:55 A lengyeleké a bronz

Hatalmas izgalmakat hozott a második félidő: ugyan a játékrész elején Weinhold két góljával előnyhöz jutott a Kiel (12:14), azonban a fór gyorsan elolvadt, Bielecki vezérletével egy perc alatt fordított a Kielce.

Rendre a sárga mezes lengyelek vezettek, a német bajnok azonban szívósan küzdve újra és újra egyenlített, sőt Vujin a 47. percben a vezetést is megszerezte csapatának (20:21). Mindkét kapus csodás védéseket mutatott be, s ennek köszönhetően az utolsó tíz perchez érkezve hosszabbításra álltak a felek (22:22). Ekkor azonban a játékvezetők vitatott helyzetben hetest adtak a Kielcének, Bielecki bevágta, s úgy tűnt, ez volt a döntő momentum. A Kiel néhány percre lestoppolt, a Kielce pedig ezt kihasználva 25:22-re elhúzott. Már csak öt perc maradt, amikor a lengyelek 26:22-re vezettek, azonban a Kiel nem adta fel és az 59. perc végére 27:26-ra felzárkózott. Hiába támadhattak a németek az egyenlítésért, Szmal jókor villant újra és az ellentámadás végén Strlek volt eredményes (28:26), ezzel bebiztosítva csapatának a győzelmet és a harmadik helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!