Sport

2016.07.17. 13:58

Kiderült, mikor lesz a Veszprém-Ajka fociderbi

Ajka, Veszprém - Az ajkai és veszprémi futballbarátoknak idén két ünnep is esik augusztus 20-ára.

Horváth Gábor

Elkészült a labdarúgó NB III sorsolása. Mint ismeretes, a nyugati csoportban két Veszprém megyei csapat szerepel.

Az FC Ajka és a VLS Veszprém a harmadik fordulóban, augusztus 20-án csap össze egymással. Utóbbi lesz a pályaválasztó, de a derbit az stadion felújítása miatt biztosan nem a megyeszékhelyen rendezik meg. Elképzelhető, hogy Ajkán, akkor viszont a vendégek lesznek hazai pályán.

A 2016/2017-es harmadosztályú bajnokság augusztus 6-án rajtol, a nyitányon a veszprémiek a Puskás Akadémia FC II-őt fogadják, az FC Ajka a Tatabánya otthonába látogat.

Az FC Ajka (Major Norbert) kedden a Gyirmótot fogadja Fotó: Penovác Károly

A hétvégén mindkét csapat edzőmeccset játszott. Mindketten NB III-as vetélytárs otthonában, az ajkaiak a Sárvár, a veszprémiek a Hévíz vendégeként.

Eredmények: Sárvár-FC Ajka 1:1 (0:0). FC Ajka: Dénes - Köles, Pákai (Rosta, a szünetben), Fodor, Nagy - Tölgyesi, Pavlitzky, Lattenstein (Csordás, a szünetben), Hanzl (Udvardi, 60 p.) - Major (Ribarics, 60 p.), Kovács (Bencze, 60 p.). Edző: Bücs Zsolt.

A 84. percben egy hosszú indítással Bencze egyedül tört kapura, a kapus szabálytalankodott vele, a megítélt büntetőt Rosta értékesítette, 0:1.

A 85. percben az ajkaiak háromszor is elveszítették a labdát térfelükön, Koronczi beadását Beke juttatta a hálóba, 1:1.

Rossz talajú pályán, orkánszerű szélben játszotta le hatmadik edzőmeccsét az FC Ajka, amely 75 percet ellenfele térfelén töltött. Több lehetősége is adódott, ezek azonban kimaradtak. Az ajkaiaknál próbajátékos ezúttal már nem szerepelt, akik pályára léptek, mind megegyeztek a vezetőséggel.

A csapat legközelebb, kedden 18 órakor, a Gyirmótot fogadja edzőmeccsen.

Bücs Zsolt: - Irreális időben játszottunk. A meccsterhelést megkapták a játékosok, a többi értékelhetetlen.

Hévíz-Veszprém 1:0 (0:0). A veszprémiek felforgatott összeállításban léptek pályára a két újonc találkozóján. A Lantai Balázs-Orbán Tamás edzőpáros több játékost is tesztel, a két félidőben más-más csapat futott pályára. A megyeszékhely futballcsapata legközelebb csütörtökön, Ajkán játszik felkészülési találkozót.

Címkék#foci#sport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!