Sport

2016.11.07. 20:45

Ki kap lehetőséget? A válogatottban bizonyítottak a játékosok

Veszprém - A korábbi veszprémi játékossal, Iman Dzsamalival felálló Meshkov Breszt ellen folytatja kedden este hét órakor a SEHA Ligát a hullámvölgybe került Telekom Veszprém kézilabdacsapata.

Piltman-Horváth Barbara

Hogyan folytatódik vajon a történet? A csapat sok buktatón keresztül, mint a juhász a mesében, végül elnyeri méltó jutalmát, a trófeákat? Vagy elbukik az egyik próbán?

Egyelőre tényleg csak találgathatunk. Az biztos, amit Javier Sabaté is már szinte minden mérkőzés előtt és után előszeretettel hangoztat: a szezon nagyon hosszú, rengeteg mérkőzést játszottak eddig, és még fognak is. Ilyen terhelésnél fontos a pihenés, hiába a szépszámú játékos, meg kell találni az egyensúlyt aközött, hogy játékban legyen mindenki, ugyanakkor ne is legyenek túlhajtva.

Mindenki játékra jelentkezik, a kérdés, hogy ki szerepel majd Javier Sabaté csapatában a Meshkov Breszt ellen kedden este (Fotó: archív/Penovác Károly)

Azt hinnénk, ez nagyon egyszerű, de látva az eddigi mérkőzéseket, eddig inkább a kulcsemberek kaptak lehetőséget, hogy a Breszt elleni mérkőzésen kit választ az edző, az csak hét órakor de-rül ki.

Vajon azok a játékosok, akik a válogatottban tudtak bizonyítani, kapnak-e lehetőséget a klubcsapatukban is, vagy továbbra is a padon ülnek? Megviselte-e az elmúlt időszak, a pletykák, a Mol-Pick Szeged elleni vereség a társaságot? Kiváltott-e olyan érzést a játékosokból, hogy most aztán innentől kezdve minden meccsen tényleg odateszik magukat? És végül: vajon meddig bírják a terhelést a kulcsjátékosok, mikor fáradnak el?

Az tisztán látszik, hogy a csapatnak hiányzik az egészséges Nagy László és Ivan Sliskovic, illetve egy pontos Andreas Nilsson, aki idén a lehetetlen helyzeteket rendre bevágta, azonban a tisztának tűnő helyzeteket sokszor elhibázta. Tény az is, hogy Gulyás Péter kiesett a ritmusból, de a válogatottban bizonyított, ugyanúgy, ahogy Lékai Máté is.

Sok a kérdőjel, de válaszokat csak a mérkőzés alatt, után fogunk kapni.

 

Kemény mérkőzésre készülnek

Javier Sabaté, a Veszprém edzője a csapat honlapján elmondta, nehéz összecsapásra készülnek. - Egyik fél számára sincs sok idő a felkészülésre a válogatott szünetét követően. Meglátjuk, hogy milyen állapotban térnek vissza a játékosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!