Sport

2017.06.01. 16:10

Kézilázban ég Veszprém - Becslések szerint háromezer magyar utazik ki Kölnbe

VESZPRÉM - Kézilabdalázban ég a város. A Telekom Veszprém alakulata zsinórban negyedszer jutott el a legrangosabb európai kupasorozatban a négyes döntőig. Kis túlzással, csütörtökön fél Veszprém összepakolt, hogy pénteken útnak induljon Kölnbe.

B. Virág Rita

Mint kiderült, a kötelező protokollprogramok miatt a Telekom Veszprém csapata már csütörtökön elutazott Kölnbe a BL Final Fourra.

Javier Sabate délelőtt levezényelt egy edzést, majd fél kettőkor buszra szállt az együttes és elindult Bécsbe. Innen repülővel jutott el Kölnbe, ahol ugyanott lesz a szállása, mint az eddigi é-vekben.

Eközben természetesen a drukkerek is készülődnek. Mosonyi József, az együttes szpíkere például már csütörtökön Kölnből jelentkezett be. Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) az idén is meginvitálta mind a négy gárda szpíkerét, akiknek várhatóan az lesz a feladata, hogy a meccsek előtt lázba hozzák a szimpatizánsokat.

Egyes becslések szerint mintegy háromezer veszprémi buzdítja majd a közel húszezer férőhelyes Lanxess Arénában Nagy Lászlóékat. Úgy tudjuk, a magyar sereg lesz a legnépesebb, sem Szkopjéból, sem Párizsból, sem Barcelonából nem érkeznek túl sokan. Sőt, a katalánok az EHF-től kapott jegyek egy részét vissza is adták.

A Kölnbe kilátogatókat vasárnap 12.30 órára a Dóm térre várják majd. Gyurákovics István, a szurkolók vezetője és társai az idén is szeretnék, ha pirosba borulna és megtelne a Dóm tér magyarokkal.

Ráadásul ezúttal nemcsak közös éneklésre hívták össze a drukkereket, hanem a kölni hatóságokkal egyeztetve engedélyt kaptak arra is, hogy a Dómtól elvonuljanak a Lanxess Arénához. Ez nagyjából 1.6 kilométeres táv.

Az itthon maradók sem maradnak ki semmiből, hiszen őket, ugyancsak vasárnap 12.30 órára a Bástya üzletházzal szembeni szökőkúthoz várják. Természetesen a közös dalolászás után a piros mezes szurkolók közösen sétálnak ki a Veszprém Arénához, ahol óriás kivetítőn követhetik végig a találkozókat.

Szólnunk kell még azokról a hős kerékpárosokról is, akik Veszprémből indulva jutnak el Kölnig. Lőrincz Balázs Boldizsár és Jung Andrásné Erzsike várhatóan pénteken délelőtt 10 órára jutnak el a Dómhoz. A páros, akihez az út során csatlakozott Szegedi András és Görög László, mintegy 1200 kilométert tekert le két hét alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!