Sport

2017.03.14. 19:16

Telekom Veszprém-Cegléd: Tizennégy szlovén gól és ügyes magyar fiatalok

Veszprém - Könnyed sikerrel hangolt a derbire a Telekom Veszprém kedden a kézilabda NB I-ben. A Cegléd az első félidőben meghúzkodta a (megfiatalított) oroszlán bajszát.

Horváth Gábor

Telekom-Cegléd 34:22 (15:12)
Veszprém Aréna, 900 néző. V.: B. Pech, Vágvölgyi.
Telekom Veszprém: Borbély – Gajic 7 (1), Gulyás 2, Blagotinsek 7, Chema, Terzic, Iváncsik 1. Csere: Palmarsson 2, Kopljar, Milasevic 2 (1), Molnár 5, Szakály 2, Szeitl 3, Szita 2, Ligetvári 1. Edző: Javier Sabate
Ceglédi KKSE: Bősz – Megyeri 1, Radovic 2, Tóth, Grbovic 3, Andelic 6, Lászlai 2. Csere: Mojsilov (kapus), Hódi 3, Szabó, Gidai, Fiar 2, Perisic, Dr. Bíró 3, Dávid. Edző: Nagy Károly.
Kiállítások: 10, illetve 2 perc.
Hetesek: 6/2, ill. 1/0.

Blaz Blagotinsek (a labdával) meg sem állt hét találatig a mérkőzésen (Fotó: Penovác Károly)

Gajic kihagyott hetesével és vendéggóllal kezdődött a kedd esti bajnoki a Veszprém Arénában. A hazaiaknál a szombati Flensburg elleni BL-győzelem után ezúttal is a csapatban volt a korábban hosszú ideig sérült Aron Palmarsson. Sabate mester emellett több fiatalnak is lehetőséget biztosított a gyakorlásra, fejlődésre és bizonyításra.

A ceglédiek bátran játszottak és többször is vezettek, a 11. percben kettő (4:6) volt az előnyük, a bakonyi gépezet negyed óra elteltével kezdett beindulni. Gajic egyenlített (8:8) és innentől kezdve már csak a Telekomnál volt az előny.

A szünet után kezdett igazán nőni a különbség, a két szlovén, a beállós Blagotinsek és a szélső Gajic egyaránt hét találatig jutott. A 19 éves Molnár Balázs ötször volt eredményes.

A veszprémiek legközelebb rangadót vívnak, szombaton a legnagyobb hazai rivális MOL-Pick Szegedet fogadják.

Javier Sabate: - Az első félidőben jól teljesített a Cegléd. Nálunk most sok fiatal játszott, ennek nagyon örülök, szeretek velük dolgozni. Éltek is a lehetőséggel, magas szinten kézilabdáztak. Most már az előttünk álló feladatokra koncentrálunk.

Nagy Károly: - Nehéz helyzetben vagyunk, rengeteg a sérültünk. Mindenki lehetőséget kapott, úgy gondolom, a körülményekhez képest tisztességesen helytálltunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!